L’Agència de Consum de Catalunya i els despatxos d’advocats es preparen per assessorar als afectats per les clàusules terra

Els afectats per les clàusules terra a la garrotxa podrien comptar-se per centenars. Tant els despatxos d’advocats com L’Agència Catalana i l‘Oficina de Consum de la Garrotxa es preparen per informar i assessorar els possibles afectats a l’hora de detectar una clàusula terra il•lícita a l’escritura de la hipoteca, reclamar-ne la seva nul•litat i acceptar la millor oferta per part de l’entitat financera.

Què és una clàusula terra? Bàsicament és una condició que no permet baixar l’interès variable d’una hipoteca quan baixa l’Euribor. La clàusula terra pot ser abusiva o il•lícita si abans de signar l’escriptura de la hipoteca, l’entitat financera no ha informat degudament al client de les conseqüències de la clàusula, o si no li ha explicat la resta d’alternatives de què disposa. L’Agència Catalana de Consum recomana als que hagin estat pagant una hipoteca que demanin a la seva entitat financera si compten amb una clàusula terra il•lícita i en reclamin el retorn. El despatx Arrey Capdevila Advocats d’Olot fa temps que es prepara per assessorar sobre les clàusules terra. Ofereixen acompanyament legal als afectats. Recomanen arribar a una entesa extrajudicial amb l’entitat bancària.

La setmana passada l’Oficina de Consum de la Garrotxa va organitzar una conferència informativa sobre les clàusules terra a la seu de l’Agència Dinàmig, amb l’assistència de 120 persones. L’Oficina prepararà properament una segona xerrada amb algun expert per seguir informant sobre possibles solucions. Arrey Capdevila Advocats, per la seva banda, ha estat convidat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols per informar sobre les clàusules terra. La conferència s’organitzarà el proper dilluns 6 de març a les vuit de la tarda a la sala polivalent a tocar de la biblioteca municipal.

Notícies relacionades:
– El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprova tres mocions a favor de la pagesia, l’acollida de refugiats i els afectats per les clàusules sòl i una contra els peatges a l’AP7
– Olot en Comú presenta una moció al Ple de l’Ajuntament per a la defensa de les persones afectades per les clàusules sòl

x