Els grups polítics de la Garrotxa dónen suport a la moció perquè l’estació de tren de Torelló sigui la referència per a la comarca

Els túnels de Bracons van acostar l’estació de tren de Torelló als municipis de la Garrotxa. Ara, les administracions garrotxines volen fer de l’estació la seva referència. És per això que no han tingut massa dificultats a l’hora de trobar l’entesa amb el col·lectiu Perquè no ens fotin el tren, que reclama la necessitat de l’estació de Torelló i la seva millora. El Consell i els ajuntaments garrotxins portaran a aprovació des d’avui la moció que ha preparat el col·lectiu.

Ahir al Consell Comarcal de la Garrotxa, tots els grups polítics de la Garrotxa van voler mostrar el seu suport explícit a la moció que el col·lectiu Perquè no ens fotin el tren ha preparat per reconèixer l’estació de tren de Torelló com a estació de referència per connectar la Garrotxa amb Barcelona i l’àrea metropolitana de manera econòmica i sostenible. També reclamar millores a la línia R3. La moció insta el Departament de Territori i a qui correspongui perquè s’articuli un servei de bus que connecti els municipis de la Garrotxa amb l’estació osonenca, coordinat amb els horaris de tren. També demana l’adequació de l’aparcament que es troba darrere l’estació.

La moció també demana, entre d’altres coses, campanyes per propmoure l’ús del tren entre els garrotxins, racionalitzar els horaris de la línia R3, la coordinació amb els horaris dels autobusos urbans i interurbans i la revisió de la quantitat i qualitat dels vagons de cada tren. El Consell i els ajuntaments de la Garrotxa portaran la moció a aprovació els propers dies. El consistori de la Vall d’en Bas ho farà dimarts. El Consell Comarcal la portarà a aprovació al proper ple, que se celebrarà al mes de març.

Notícies relacionades:
– El ple de l’Ajuntament d’Olot serà el primer a aprovar la moció que reclama fer l’estació de tren de Torelló més accessible als garrotxins