La Xarxa i les televisions locals recorreran els Carnavals més genuïns del país amb una programació especial des d’avui fins el 12 de març

Des d’avui i duran una bona colla de dies centenars de persones de la Garrotxa aparcaran el seny per abraçar la rauxa del Carnaval. Durant més de quinze dies la disbauxa s’apoderarà de pobles i ciutats, que trauran al carrer tota l’artilleria festiva. La Xarxa i les televisions locals ens posem de nou al costat de la cultura popular per apropar els actes de Carnaval més genuïns i vistosos en una programació especial que acabarem el 12 de març.

Recorrerem els millors Carnavals, començant pel de Terra Endins de Torelló, a Osona, que cada any congrega prop de 60.000 persones. Les càmeres seguiran el desenvolupament de la proclamació del Rei de la Barrila i de la molt irreverent festa del Pullassu, inspirada en una llegenda de contingut sexual que s’escenifica amb bestiari, música i dansa. No hi faltarà la tradicional rua pels carres del poble. Les terres gironines, i concretament la Costa Brava, són un dels grans símbols del carnaval. Aquest divendres aproparem la rua de Sant Feliu de Guíxols i, dissabte, la de Platja d’Aro, i també el concurs de comparses de Palamós. El mateix dissabte, al vespre, tornarem a Torelló per viure el carnaval de Terra Endins.

Aquest desplegament es completarà amb dos programes en directe des del carnaval de Sitges i Tarragona. D’una banda el matinal ‘Ben Trobats’ se submergirà demà a la festa sitgenca. De l’altra, ‘1món.cat’ viurà diumenge a la tarda el carnaval de Tarragona. I quan molts enterren la sardina a la Garrotxa encara ens la mantenim. Dissabte, dia 4, viurem en directe la gran rua d’Olot, amb la participació de colles de totes les comarques de Girona. I per acabar-ho de rematar veurem l’Espectacle Reial, amb els Reis i Reines de les últimes edicions carnavalesques juntament amb els membres del CIT d’Olot.

Notícies relacionades:
– Sant Joan les Fonts convida les colles de la Garrotxa i les comarques veïnes a participar de la rua que posarà punt i final al Carnaval
– La presentació del Carnaval d’Olot 2017 corona els nous reis del Carnestoltes de la colla Els Alots
– Mor Ramon Planes, autor del cartell de Carnaval d’Olot 2017, poques hores després de presentar-lo al Casal Marià

x