El Govern pagarà gairebé 2 milions d’euros pel projecte ‘Espai Cràter’ de l’Ajuntament d’Olot, que haurà d’estar enllestit abans del 2020

Com ja vam anunciar ahir, el Govern aportarà gairebé 2 milions d’euros per fer realitat el projecte ‘Espai Cràter’, impulsat per l’Ajuntament d’Olot. Els diners que finançarà la Generalitat, provenen del fons europeus FEDER. El centre interactiu, que girarà al voltant de la vulcanologia i tindrà com a referència el Montsacopa, estarà enllestit abans del 2020.

El projecte ‘Espai Cràter’ de l’Ajuntament d’Olot, amb un cost d’uns 4 milions d’euros, disposa d’una ajuda del Govern de la Generalitat de 1’85 milions, a través dels fons europeus FEDER. Així ho van anunciar l’alcalde Josep Maria Corominas i la consellera de Governació i Administracions Públiques, Meritxell Borràs, en un acte celebrat ahir al migdia al volcà Montsacopa. ‘Espai Cràter’ serà un centre interactiu i de divulgació sobre la vulcanologia i el patrimoni de la comarca i estarà dotat amb les últimes tecnologies. El disseny de l’edifici s’ha encarregat als arquitectes responsables de la remodelació del nou Museu del Barça i estarà situat a la finca Mas Pomer, davant del Cementiri Municipal, amb vistes al Montsacopa. El centre no s’acabarà durant aquest mandat, però ha d’estar enllestit abans del 2020 per a poder rebre el finançament de les ajudes FEDER. L’Ajuntament d’Olot, a partir d’ara, treballarà per buscar el finançament per dur a terme el projecte. Es vol comptar tant amb la participació de la iniciativa privada com amb el suport de les institucions públiques.

Tot i que el nou centre també donarà informació turística i sobre els volcans, no substituirà ni l’Oficina de Turisme ni el Museu dels Volcans. El fons FEDER de la Unió Europea té com a objectiu la promoció sostenible del territori i pal·liar la disparitat entre les diverses regions.

Notícies relacionades:
– El Govern cofinançarà el projecte ‘Espai Cràter’ de l’Ajuntament d’Olot amb 1,85 milions d’euros
– CiU aposta per un Centre dels Volcans a l’entorn del Montsacopa amb espais formatius, divulgatius i de lleure