L’Ajuntament d’Olot estudiarà cobrar una taxa per les instal·lacions en espai públic de companyies que transporten energia

El ple de l’Ajuntament d’Olot celebrat ahir va aprovar per unanimitat la moció d’Esquerra que es planteja cobrar a les companyies d’electricitat, aigua, gas i hidrocarburs per l’ocupació de l’espai públic local. També ha aprovat l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, a la xarxa de municipis que dóna suport a totes les realitats sexuals, així com la creació del Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere.

Tal i com van anunciar, els grups municipals de l’Ajuntament d’Olot van aprovar ahir una moció conjunta per reivindicar l’estació de Torelló com la referència dels garrotxins. La moció demana millores d’accessibilitat a l’estació, així com a la línia R3. El ple també va aprovar per unanimitat la moció d’Esquerra que demana estudiar si l’Ajuntament hauria de cobrar una taxa a les companyies d’electricitat, aigua, gas i hidrocarburs per les instal·lacions que ocupen l’espai de domini públic local. Ahir l’Ajuntament també va aprovar la moció que proposava l’adhesió del consistori al Pacte Nacional pel Referèndum. El PSC va preferir abstenir-se en aquest punt.

El ple va aprovar per unanimitat la posada en marxa del Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere per part del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. El servei informarà, assessorarà i recollirà incidències i denúncies per possibles discriminacions. Els grups municipals també van aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Municipis LGTBI, per defensar els drets de les lesbianes i els gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Notícies relacionades:
– Els grups polítics de la Garrotxa dónen suport a la moció perquè l’estació de tren de Torelló sigui la referència per a la comarca
– ERC Olot presentarà una moció al ple per aplicar una taxa a les empreses subministradores de serveis bàsics
– El ple de l’Ajuntament d’Olot serà el primer a aprovar la moció que reclama fer l’estació de tren de Torelló més accessible als garrotxins

x