Les colles de la Garrotxa llueixen amb força a Platja d’Aro

Platja d’Aro ha celebrat aquest dissabte la rua de carnaval per excel.lència de les comarques de Girona. 70 colles han desfilat amb les seves carrosses i comparses des de les cinc de la tarda fins ben passades les deu de la nit. Entre aquestes desenes de grups la Garrotxa ha tingut, un any més, una presència més que remarcable. De fet alguns membres del jurat han destacat la nombrosa participació de colles de la nostra comarca, que es desplacen amb cetenars de persones per desfilar a les rues de la Costa Brava.

Els Alots, 25 anys
La colla els Alots és una de les més veteranes a les nostres comarques. Enguany estan d’aniversari i són els encarregats de dur el Rei i la Reina del Carnaval d’Olot. Aquest any la comparsa olotina ha escollit vestir-se de cignes blancs, amb el que han desplegat les seves ales i han enlluernat el públic.
DSC_1051

Tremendes!
El nom les defineix, són tremendes i cada any que passa demostren més habilitats carnavaleres. Impregnades de l’experièǹcia als carnavals de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa, aquestá comparsa ha desfilat per Platja d’Aro amb gairbé 150 components.
DSC_1053

La colla simpàtica i original
Així són els Emmaskarats. Tots els jurats coincideixen en definir-los com a originals i simpàtics i es guanyen els aplaudiments sobretot per la seva habilitat amb vestits molt vistosos i unes coreografies treballades. Si a tot plegat li sumem la llarga llista de participants, fan que el carnaval sigui una autèntica festa.
DSC_1055

Els veterans del carnaval
La penya Els Titots són uns autèntics veterans del carnaval a les comarques de Girona. Nascuts amb el carnaval d’Olot és la penya que cada any acompanya els Reis d’Olot. Enguany s’han disfrassat de bruixes i bruixots.
DSC_1058

Gàǹgsters blaugranes
Els Almogàvers Garrotxins és una de les colles que gaudeixen del carnaval én família. A la comparsa hi desfilen grans i petits, que van comandats per una carrossa que, aquest any, ha volgut recordar una història de gàngsters. Al final no s’han oblidat de l’himne del Barça, que ha sonat amb força davant el jurat i ha tancat la seva actuació.
DSC_1060

Marxosos fins al final
Santa Pau és un dels municipis de la Garrotxa que participa als carnavals des de fa anys. El nom fa honor a la seva trajectòria. Any rere any contagien marxa carnavalera i aquest any s’ha traduït amb notes musicals.
DSC_1062

Els reis del confeti
Són autèntics i viuen el carnaval com una festa que no acaba mai, així són els S’tokats de Sant Joan les Fonts. El seu objectiu és omplir de confeti cada metre de rua que recórren i, no hi ha dubte que ho aconsegueixen. A l’autobús sempre hi ha lloc per un sac més de confeti…
DSC_1068

Una autèntica fira!
La Santjoanenca deixa petjada allà on desfila. Amb el primer premi a les espatlles aquest divendres a la rua de Sant Feliu de Guíxols, a Platja d’Aro han aixecat els aplaudiments de tothom amb una carrossa espectacular. Si a tot plegat li sumem que porten una de les comparses més nombroses fa un còctel explosiu de color.
DSC_1066

La vida és un carnaval
No sabem si a l’antic Egipte hi celebraven carnaval, del que estem convençuts és que la seva història ha inspirat a la penya Carnavàlia de la Garrotxa a disfressar-se. Una comparsa amb tots els detalls i una carrossa digne dels grans carnavals ha provocat uns bons aplaudiments.
DSC_1072

Espectacle a la francesa
La Carnavalesca sorprèn cada any amb les seves històries. Tot forma part d’un tot. Des dels vestits passant per les difresses, la coreografia i la història que s’explica al ball. Enguany han escollit França per inspirar-se. Tot comença amb La Marsellesa i la bandera del país veí per acabar amb un mouling rouge a l’aire lliure.
DSC_1074

Notícies relacionades:
– La Santjoanenca, la Carnavalesca, els Emmaskarats i Les Tremendes s’emporten premis de Platja d’Aro