El Festival MOTde literatura introdueix una trentena d’activitats paral·leles amb el +MOT i la interpretació en llengua de signes als diferents actes

El Festival MOT de literatura ja ha desvetllat tota la seva programació. A més de la quarantena d’autors que passaran pel certamen entre Olot i Girona, enguany s’han organitzat una trentena d’activitats que complementaran el festival, que reben el títol de +MOT.

Comença el compte enrere perquè es celebri una nova edició del Festival de Literatura MOT d’Olot i Girona. Aquest 2017, la temàtica del certamen agafa el passat com a fil conductor de les activitats. Del 23 de març a l’1 d’abril, les dues ciutats exploraran els usos del passat en la literatura contemporània a través dels prop de quaranta autors que passaran pels diferents esdeveniments programats al Festival MOT. Entre els autors que es podran gaudir durant els dies del Festival, destaca gent com Manuel Rivas, Bernardo Atxaga, Patrick Deville, Almudena Grandes o Santiago Posteguillo; tots contribuiran a consolidar una programació que apropa la literatura al públic en espais singulars com la Biblioteca Carles Rahola de Girona o la Sala la Carbonera d’Olot.

A Olot, el festival s’hi desenvoluparà entre el 23 i el 25 de març, per aterrar després a Girona. Una de les novetats que estrena el certamen és el Bus del Mot, on mitjançant una inscripció prèvia i un preu assequible es podrà anar amb transport públic a les activitats de les dues ciutats. En aquest sentit, la novetat més destacada és la creació del +MOT, una programació prèvia al festival que busca generar expectació entre el públic lector, i convidar-los a reflexionar sobre el passat literari. A partir del 6 de març, hi haurà prop d’una trentena d’activitats a Olot i Girona que pretenen arribar a públics nous, per ampliar la presència del MOT i la literatura. Els esdeveniments van des d’exposicions a decoracions en aparadors, presentacions editorials i recitals de poesia, així com espectacles de teatre. També destaca la introducció per primer cop de la interpretació en llengua de signes de les diferents activitats del MOT, per arribar a un segment més gran de la població.

Notícies relacionades:
– ‘Escriure el passat’ és el lema de la quarta edició del Festival MOT, que es celebrarà del 23 de març a l’1 d’abril del 2017
-Javier Cercas, Mia Couto i Quico Pi de la Serra tanquen l’edició de la consolidació del MOT
– Juan José Millás, Monika Zgustová i David Foenkinos han estat els protagonistes del MOT d’aquest divendres