L’audiència pública a l’Ajuntament d’Olot genera una vintena de preguntes sobre temes com la variant, els serveis de Sant Francesc, habitatge o la piscina municipal coberta

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot fa un balanç positiu de l’audiència pública celebrada ahir al vespre, respecte de les primeres que havien intentat celebrar, on no havia comparegut gairebé ningú. Entre els temes que es van preguntar, es van trobar qüestions referides a l’habitatge, l’estat del projecte de la variant i de l’execució de les obres a Sant Francesc, o la possibilitat de tenir una piscina coberta municipal.

Sobre l’habitatge, es va reclamar una major aplicació de les darreres lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. L’alcalde va respondre que l’equip de govern seguia treballant en la millora de l’accés a l’habitatge amb la normativa a la mà. Sobre les sancions als bancs, va respondre que l’equip de govern s’ho plantejaria quan sigui efectivament possible, i va convidar a veure si s’estan aplicant sancions en d’altres municipis catalans.

Respecte la variant d’Olot, l’equip de govern va explicar que està a l’espera de la resposta de Foment a les seves propostes d’integració de l’Hostal del Sol i d’enllaç amb la carretera de la Canya. Sobre la piscina coberta municipal, l’alcalde va recordar que el primer estudi que el govern municipal va encarregar arribava a la conclusió que cobrir les actuals instal·lacions costava tant com construir una piscina coberta nova. El govern ha encarregat un segon estudi per estudiar la viabilitat d’una piscina nova a la mateixa ubicació que les instal·lacions descobertes. Finalment, sobre el termini d’acabament de les obres dels serveis al cim del Montsacopa, el govern va explicar que la previsió és que finalitzin entre Setmana Santa i l’inici de l’estiu.

A l’Audiència també es va demanar què es feia amb la taxa aplicada als propietaris d’animals de companyia. El regidor responsable va explicar que la taxa generava uns 15.000 euros anuals que repercutien en el funcionament dels serveis relacionats amb els animals. En total, els ciutadans van formular-hi unes 20 preguntes, la majoria, unes 15, transmeses amb anterioritat i per escrit, la qual cosa va possibilitar a l’equip de govern preparar una resposta més detallada.

Notícies relacionades:
– L’equip de govern d’Olot considera que té ben enfocades les quatre obres que s’havia compromès a portar a terme aquest mandat i convoca una audiència pública el proper 27 de febrer

x