La PAH Garrotxa celebra els seus 3 anys de reivindicacions amb 40 casos resolts

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa va organitzar dissabte un acte i un dinar al Passeig de la Muralla d’Olot en motiu del seu 3r aniversari. Unes 150 persones van participar-hi i van celebrar, també, els 40 casos resolts per la plataforma.

La història de la PAH Garrotxa va començar el 22 de gener del 2014  i aquest cap de setmana han celebrat els seus 3 anys amb una exposició de fotografies i un dinar, que va aplegar unes 150 persones al Passeig de la Muralla d’Olot. La plataforma, recordava, d’aquesta manera 3 anys de reivindicacions, manifestacions i, sobretot, les seves victòries.  Fins a dia d’avui,  han resolt 40 casos i, així, han donat una resposta a les necessitats de famílies de la comarca. En concret, han aconseguit 13 dacions en pagament amb lloguer social, 7 dacions en pagament sense lloguer, 4 llogues socials, 5 condonacions de deute amb lloguer social, 2 condonacions sense lloguer, 1 refinançament, 1 refinançament amb quitança de part del deute, així com la recuperació d’1 subministrament d’aigua, 5 de llum i 1 de gas.

El col·lectiu reclama als diversos governs que posin en disposició de les famílies en situacions d’urgència els pisos buits. La PAH es reuneix cada dilluns a les 18.30 al local d’entitats de la Muralla. Les assemblees són obertes i els afectats poden informar-se dels seus drets i sobre com solucionar la seva situació.

Notícies relacionades: 
– La PAH demana que es publiquin les dades de desnonaments a Olot des del 2014 i que es desplegui totalment la llei 24/2015
– La PAH Garrotxa denuncia que Bankia no ha complert la seva paraula amb les famílies afectades
La PAH i l’Ajuntament d’Olot impedeixen un desnonament un dia abans que s’executi l’ordre

x