El Consell dels Infants d’Olot ja enllesteix les deu propostes per presentar al Ple Municipal

El Consell dels Infants d’Olot es troba al final del procés per portar les seves propostes al Ple Municipal de la ciutat. Enguany el tema escollit és el de ‘La ciutat’, on 675 alumnes de 5è i 6è de primària aporten deu propostes per millorar Olot.

En una classe, els alumnes debaten si a la ciutat hi ha prou papereres o en falten, i si aquests petits contenidors han d’estar adaptats per reciclar o han de portar cendrers per llançar-hi burilles de cigarreta. És una de les sessions del Consell dels Infants d’Olot, que d’aquí a un mes portaran al Ple Municipal les seves propostes per millorar la ciutat. Per als centres educatius i l’Ajuntament, aquest debat permet afegir una experiència necessària als alumnes participants.

Enguany hi han participat 675 alumnes dels cursos de 5è i 6è de les diferents escoles olotines, i el tema escollit és el de ‘La ciutat’. A la primera sessió es va fer una pluja d’idees per començar a recollir propostes de tot tipus per millorar la capital garrotxina, i a partir d’aquí es van escollir les que més consens tenien. Aquesta setmana es graven les propostes acordades que es presentaran al ple, que seran menys que l’any anterior, quan se’n van aportar una trentena, amb l’objectiu que els representants polítics les treballin més a fons.

Respecte les trenta propostes aportades l’any passat, 19 s’estan desenvolupant, i l’Ajuntament es planteja aplicar-ne cinc més en un futur, mentre que la resta han quedat desestimades. El ple on el Consell dels Infants presentarà les propostes d’aquest 2017 es celebrarà el proper 3 d’abril.

Notícies relacionades:
– El segon Consell dels Infants d’Olot portarà al ple municipal les propostes sorgides del debat sobre el model de ciutat
– Els 30 grups de 5è i 6è de les escoles d’Olot celebren el primer Cosnell dels Infants a l’Ajuntament d’Olot
– Olot posa en marxa el Consell dels Infants amb els nens i nenes de 5è i 6è de primària de la ciutat

x