El president de l’Associació de Veïns No a la planta de triatge es reafirma en les acusacions per les quals ha estat denunicat per injúries

Aquest dimecres la comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya vota sobre la proposta de resolució de la CUP per aturar la implantació de la planta de triatge a la Garrotxa. La proposta compta amb el suport de l’Associació de Veïns No a la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca. L’oposició que l’entitat ha fet contra la planta li ha costat al seu president una querella per injúries al president del Consell Comarcal. Antoni Tomàs va dir de Joan Espona que era un cacic, entre d’altres acusacions. El president de l’associació assegura que la denúncia no l’intimida. Davant el jutge s’ha reafirmat en les seves paraules.

El jutjat ha admès a tràmit la querella interposada pel Consell Comarcal contra el president de l’Associació de Veïns No a la planta de triatge, Antoni Tomàs, per injúries al president de la corporació. El ple del Consell Comarcal va considerar que els atacs, més enllà d’anar contra la persona de Joan Espona, estaven dirigits a la presidència del Consell, amb tot el que representa. El ple de desembre de la corporació va aprovar emprendre accions civils i penals contra Tomàs amb els vots a favor de Convergència i el PSC.

Antoni Tomàs va declarar als jutjats d’Olot a mitjans de febrer. El president de l’Associació Veïns No a la planta de triatge ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que davant el jutge va reafirmar-se en les paraules per les quals ha estat denunciat. Tomàs assegura que la querella no l’intimida, però admet que ha espantat a la resta de membres de l’associació que presideix. A la declaració de Tomàs li seguiran les intervencions dels advocats de la defensa i l’acusació. El jutjat d’instrucció decidirà llavors si porta el cas a judici.

Notícies relacionades: 
– La comissió de Medi Ambient del Parlament vota aquest dimecres la proposta de resolució de la CUP que vol aturar la implantació de la planta de triatge
– El Consell Comarcal aprova el pressupost del 2017 amb un milió més per iniciar la implantació de la planta de triatge comarcal
– La CUP retira la resolució contra el Pla Especial de la planta de triatge per actualitzar-ne el redactat