La Comissió de Medi Ambient del Parlament rebutja la proposta de resolució de la CUP per aturar la planta de triatge de la Garrotxa

La Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat dl Parlament de Catalunya va tombar ahir la proposta de resolució de la CUP per aturar el projecte de la planta de triatge comarcal de la Garrotxa. La Candidatura d’Unitat Popular sustentava el seu argument en què la planta, tot i projectar-se dins el polígon industrial de Sant Jaume de Llierca, se situaria massa a prop del riu Fluvià, i podria la seva biodiversitat.

La CUP va obtenir el suport de Catalunya Sí que es Pot però JuntspelSí, PSC i Ciutadans, que consideren necessària la planta, van votar-hi en contra. El Partit Popular Català va abstenir-se. Amb la resolució per aturar la planta rebutjada, el projecte seguirà el seu curs. L’acord entre la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Jaume preveu posar-la en funcionament durant el 2018. La Generalitat ha previst un finançament de 14 milions d’euros a pagar en quatre anys, fins al 2020.

Notícies relacionades: 
– El president de l’Associació de Veïns No a la planta de triatge es reafirma en les acusacions per les quals ha estat denunicat per injúries
– La comissió de Medi Ambient del Parlament vota aquest dimecres la proposta de resolució de la CUP que vol aturar la implantació de la planta de triatge
– El Consell Comarcal aprova el pressupost del 2017 amb un milió més per iniciar la implantació de la planta de triatge comarcal