Detenen el veí del primer quarta del bloc de pisos de la plaça Filadores de Castellfollit per haver provocat l’incendi intencionadament

Els Mossos d’Esquadra va detenir ahir el veí del primer quarta del bloc de pisos de Castellfollit de la Roca que la matinada del passat 3 de febrer va patir un incendi. El jutge l’imputa els delictes de lesions per imprudència i el d’incendi intencionat. N’ha decretat el seu ingrés en un centre sanitari.

Després de l’extinció de l’incendi del bloc de pisos de la plaça de les Filadores de Castellfollit de la Roca, els mossos van seguir investigant si el foc va ser intencionat. La investigació ha conclòs que el veí del primer quarta va provocar l’incendi. Ahir, quan l’hospital de Santa caterina on estava ingressat va donar-li l’alta, els Mossos van procedir a detenir-lo i deixar-lo a disposició judicial als Jutjats d’Olot. El jutge va imputar-li dos delictes, el de lesions per imprudència i el d’incendi intencionat. També va decretar el seu internament a un centre sanitari, on ha estat traslladat. L’incendi va provocar que fins a nou veïns del bloc de pisos haguessin de ser traslladats a diferents hospitals de la demarcació de Girona per intoxicació, tot i que lleu, la qual cosa va permetre que els donessin l’alta en poques hores. El fum i sutge que va deixar el bloc de pisos va fer que els serveis socials decidissin reallotjar algunes persones grans a residències d’Olot una o dos nits. El foc va provocar danys en fins a sis pisos del bloc, tot i que la majoria no estaven habitats. L’incendi va afectar sobretot el primer quarta, on l’home detingut va originar el foc, i el segon quarta, situat just a sobre. La noia que hi vivia no ha pogut tornar-hi encara. De moment, s’allotja en un pis familiar a Olot.

Notícies relacionades:
– Els Mossos investiguen si l’incendi de Castellfollit que manté dues persones reallotjades va ser intencionat
– L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca estudia el nou emplaçament de l’arxiu municipal, arran de l’incendi de divendres passat
– Nou persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris de la demarcació després d’un incendi produït en un pis a Castellfollit de la Roca

x