El Museu de la Garrotxa i Altrat impulsaran tallers d’artteràpia a l’exposició sobre el riu Fluvià

El Museu de la Garrotxa i Altrart impulsen uns tallers d’artteràpia en relació a l’exposició dedicada al riu Fluvià. S’organitzaran tallers per a persones de diversos col•lectius: un grup de persones del centre de dia de salut mental de la Garrotxa, grup de dones de Càritas i un grup de nens de l’Esplai Garbuix.

Els tallers es plantegen com una proposta pràctica i vivencial des del marc de l’exposició dedicada al riu Fluvià. La idea és que cada participant pugui experimentar amb diferents llenguatges artístics i així entrar en contacte amb els processos creatius i amb els altres participants. S’han programat tallers per a tres col•lectius: un grup del Centre de dia de salut mental de la Garrotxa, un grup de dones de Càritas i un grup de nens de l’Esplai Garbuix. Cada grup farà dos o tres sessions i els tallers s’adaptaran a les seves característiques.

Tenen una estructura general basada en un primer temps de posada en contacte amb l’espai, l’artterpeuta i el grup; un segon temps en què es fa un procés creatiu, i un tercer en què es recull i es comparteix el que s’ha fet. En aquests cas, es treballarà el moviment corporal a partir de la recerca de paisatges fluvials en moviment sota la idea de sentir-se com el riu i s’introduiran aspectes sobre allò que els suggereix. Després, es visitarà l’exposició i es donarà importància tant al contingut com a la forma i, finalment, cada participant farà una interpretació personal de la mostra a través del dibuix, el collage o l’escriptura. És la segona vegada que el Museu de la Garrotxa i Altrart organitzen un taller d’artteràpia en relació a una exposició. La primera, a l’entorn de l’exposició de Miquel Blay, va acollir una bona acceptació, tant per part de l’organització com del públic. Aquesta iniciativa és una acció més dels Museus d’Olot que respon a la voluntat de ser el màxim d’inclusius i arribar al màxim de públic.

Notícies relacionades:
– El Museu dels Sants celebra el seu 10è aniversari amb una festa el 10 de març
– S’ajorna l’obertura del nou museu de la Garrotxa, que va tancar a mitjan gener per a remodelar l’espai i canviar els continguts
– El museu de la Garrotxa estrena dues noves exposicions a les sales obertes