Lluís Llach explica a Olot que les eleccions constituents es faràn després de declarar la independència, en cas que el sí guanyi al referèndum

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va ser a la Sala El Torín Olot convidat per l’ANC i Òmnium, per explicar el procés constituent. Llach va explicar que, en cas de guanyar el referèndum, es declararà la independència el dia següent. Només llavors, passats uns mesos, es prepararien les eleccions constituents. El diputat ha dit que en aquest procés ha de prevaldre la llei catalana, i qui no la segueixi, haurà de ser sancionat.

A la sala El Torín d’Olot, el diputat de Lluís Llach ha explicat que el referèndum sobre el futur polític de Catalunya se celebrarà hi hagi o no hi hagi acord amb l’Estat, tot i que les institucions catalanes mantenen i mantindran la voluntat de pactar-lo. Llach ha dit que les forces independentistes són, abans que res, demòcrates, i acceptarien un resultat majoritari en contra de la independència de Catalunya. En cas d’imposar-se el vot sobiranista, Llach ha explicat que declararien la independència el dia següent, i no seria fins passats uns mesos que es prepararien les eleccions constituents. Llach ha explicat que en el procés constituent després que el sí s’imposés en el referèndum, la llei que prevaldrà serà la catalana. Els funcionaris a Catalunya hauran seguir-la, i estaran subjectes a sancions en cas que no la compleixin. Llach va assegurar davant l’audiència que, amb la democràcia a la mà, els independentistes tenen molt a guanyar, i va demanar-los que abandonessin l’actitud perdedora que, segons va dir, ha acompanyat als catalans els últims 300 anys.

Notícies relacionades:
– La 7a edició de Liberisliber tanca amb una xerrada de Lluís Llach i del cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià