Mercadona aplica mesures per facilitar la conciliació de la vida laboral amb la familiar

En un moment on es parla, més que mai, de la conciliació entre la vida laboral i familiar i com la societat ha de canviar els seus hàbits per fer-ho possible, avui els parlem de l’exemple d’una cadena de supermercats que assegura està fent aquesta feina. Acaben de presentar els resultats del 2016 i destaca una dada: més de 2.550 mares treballadores van optar per allargar 30 dies la baixa de maternitat.

Les grans empreses procuren, cada com més, aplicar la responsabilitat social a partir de mesures que permetin conciliar la vida laboral amb la familiar. La cadena de supermercats Mercadona ha presentat aquest dijous els resultats del 2016. Entre les moltes dades en destaca que un 5% de treballadors de la plantilla va decidir ser mare o que més de 2.500 mares treballadores van optar per allargar 30 dies els quatre mesos de baixa de maternitat establerts legalment. En aquesta línia de procurar beneficiar als treballadors també expliquen que 17.800 empleats van gaudir de jornades reduïdes i en alguns casos, a més, han portat el seus fills en alguns dels centres educatius que la companyia té, des del 2001, en quatre dels seus blocs logístics, un dels quals es troba a Abrera, Barcelona. A més d’aquests resultats Mercadona també ha aprofitat la presentació d’aquest dijous per explicar la introducció de nous productes en l’assortiment com ara les llavors de xia, la quinoa, la col verda o l’all negre, tots ells productes amb un contingut de nutrients beneficiós per la salut i que es coneixen com a ‘superaliments’.

Notícies relacionades: 
– Els interproveïdors de Mercadona destinen més diners en R+D+I que la mitjana espanyola
-Girona segueix entre les ciutats més cares on fer la compra, amb Mercadona com un dels supermercats més barats
-Mercadona contracta 250 treballadors per cobrir la campanya d’estiu als 31 centres que té a la demarcació de Girona