Maria Branyes, la persona més gran de la Garrotxa, compleix 110 anys

La Residència del Tura està d’enhorabona perquè una de les seves residents, Maria Branyes, va complir 110 anys. És la persona més gran de la Garrotxa. Ho va celebrar dissabte amb tota la seva família i els seus companys i companyes de residència.

Més d’un segle de vida. Maria Branyes, de la Residència del Tura, va rebre una festa d’aniversari en la que va poder gaudir de la presència dels seus familiars i companys de residència, que es van mostrar molt orgullosos per ella. Després de rebre la visita dels reis del carnaval d’Olot, la sala d’estar de la Residència es va omplir per rebre la Maria Branyes. Un fort aplaudiment i un parlament van precedir a una entrega de flors per part dels seus companys, dels seus familiars i de l’Ajuntament de la ciutat. Estanis Vayreda en va fer l’entrega.

Si alguna cosa destaquen d’ella els que la coneixen és la seva fantàstica memòria i el seu gust per la història. Maria Branyes, que ha viscut l’evolució del món, Europa, Espanya i Catalunya durant els segles XX i XXI va voler deixar un missatge d’esperança.

Un exemple de vitalitat. Llegeix el diari cada dia, es manté informada de l’actualitat i li agrada explicar la història a la seva filla. Una persona molt llegida i somrient, que no dubta en aixecar-se de la cadira de rodes i donar passejos pel passadís de la Residència, segons diuen els seus companys. Una mirada crítica i viva que, com es pot comprovar a l’exposició de fotografies que ha muntat la residència, manté de quan era petita.