La Santjoaneca, en carrossa, i els Emmaskarats, en comparsa, guanyadors de la rua de Carnaval d’Olot

La 28a rua de Carnaval d’Olot ha estat un èxit de participació. 26 colles, entre comparses i carrosses, han desfilat des de les cinc de la tarda fins les vuit del vespre des dels terrenys de l’antiga estació fins a la plaça Clarà d’Olot, en una rua marcada, també, per les mesures de seguretat dels Mossos d’Esquadra, que han barrat bona part dels accessos amb pilones de formigó.

Premis de carrosses
En la categoria de carrosses la guanyadora, amb un premi de 1.000 euros, és La Sanjoanenca, de Sant Joan les Fonts, amb el proposta ‘Anem a la fira’, que ja els hi va valdre el primer premi de carrossa gran a Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro el passat cap de setmana. Els santjoanencs han triomfat també a Olot amb una carrossa plena de màgia, amb una reproducció dels elements principals d’una fira.
Santjoanenca 2017

El segon premi, de 800 euros, és per la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, amb el títol ‘París’. La colla encapçalada per Carles Soler ha sabut convèncer el jurat amb una Torre Eiffel d’aire i un Moulin Rouge a l’estil parisenc.
Carnavalesca 2017

El tercer premi, de 600 euros, ha anat per la colla els Macus de les Preses, que amb ‘Els pirates de la perla Maca’ han deixat amb la boca oberta a tothom. El vaixell, construït durant mesos, despertava tots els encants d’una carrossa.
Macus 2017

Finalment el quart premi, de 500 euros, de carrosses és per la penya Carnavàlia de la Garrotxa, d’Olot, amb la proposta ‘Egipnàlia’ on es podia veure un carruatge estirat per dos tigres de grans dimensions.
Carnavàlia 2017

Premis de comparses
En la categoria de de comparses els grans guanyadors són Els Emmaskarats, d’Olot, amb la proposta ‘Un somni africà’, que després de despertar la simpatia de tota la Costa Brava aquesta vegada han merescut el màxim reconeixement, amb un premi de 500 euros. La colla desprenia una llum especial amb uns vestits elegants, festius i simpàtics. De fet, aquest grup aconsegueix cada any despertat un gran interès per la vitalitat de les coreografies i la passió que hi posa cada participant.
Emmaskarats 2017

El segon premi, de 300 euros, ha anat fora de la Garrotxa i ha estat per l’Associació Cultural Jym’s, de Montcada i Reixac, que amb ‘Draconia’ ha ofert un bon espectacle visual amb unes disfresses que aconseguien atreure l’atenció del públic pels nombrosos detalls. Els tercers classificats, amb un premi de 250 euros, són els Gíjols d’en Bas, de Sant Esteve d’en Bas, amb la proposta ‘Un carnaval de llegenda’.
Gínjols 2017

Finalment, la Penya Carnestoltes Pescallunes, de Sant Feliu de Pallerols, ha aconseguit el quart premi, de 200 euros, amb ‘Ànimes de metall’, amb uns vestits blancs amb llums de color blau al voltant del cos.

Una 28a rua de Carnaval d’Olot que ha deixat grans moments i que demostra que la Garrotxa compta amb un model de carnestoltes molt sòlid.

Notícies relacionades:
– L’Espectacle Reial, el Playback del CIT inaugura el 28è Carnaval d’Olot amb 18 paròdies d’artistes mítics
– La Santjoaneca, en carrossa, i els Emmaskarats, en comparsa, guanyadors de la rua de Carnaval d’Olot
– La Santjoanenca, la Carnavalesca, els Emmaskarats i Les Tremendes s’emporten premis de Platja d’Aro
Pescallunes 2017