La Fira de l’Embotit 2017 tindrà com a producte convidat la sobrassada de Mallorca i programa activitats familiars com l’espai Un dia a pagès

El 18 i 19 de març Olot tornarà a acollir la Fira de l’Embotit amb l’objectiu de prestigiar el producte i el productor i donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal. Aquest any s’instal·laran al Firal una setantena de parades, amb la Sobrassada de Mallorca com a producte convidat i un nou espai pensat per gaudir en família.

L’Ajuntament d’Olot ha presentat la Fira de l’Embotit des de la Carnisseria Planagumà, un dels establiments participants. El consistori ha vetllat per seleccionar els millors productors d’embotit artesanal a l’hora d’oferir tastos i vendre embotits, formatges i cerveses d’elaboració pròpia.

Enguany el territori convidat serà Mallorca. A la fira olotina serà present la sobrassada, amb què s’oferiran maridatges amb vins dolços de l’Empordà. El grup de danses tradicionals Aires d’Andratx també serà a la fira per amenitzar la jornada. Una de les novetats d’enguany serà l’activitat Un dia a pagès, instal·lada al Firal d’Olot. A través del joc, aquest espai ensenyarà als nens i nenes alguns dels oficis més tradicionals de la Garrotxa.

A banda de les novetats, la Fira de l’Embotit 2017 tornarà a acollir les activitats més tradicionals, com les demostracions de cuina de productes 100% olotins, les receptes elaborades per nens i nenes, tastos d’embotits, el 8è concurs d’embotits casolans o la demostració de l’especejament del porc. Completaran la programació de la fira els tallers d’elaboració de botifarres per a nens i nenes i el ball del gegantó del Porc i el Xai de la penya AOAPIX.

Notícies relacionades:
– Nens i nenes de la Garrotxa expliquen les seves receptes al programa ‘Del Paisatge a la Taula’, en el marc de la Fira de l’Embotit
– Olot celebra la 15a Fira de l’Embotit durant tot aquest cap de setmana