Òmnium Garrotxa reivindica el moviment ‘Salvem els volcans’

Òmnium Garrotxa se suma a la campanya ‘Lluites compartides’ d’Òmnium Cultural. L’objectiu de la campanya és fer memòria de moviments de protesta i de lluites socials que han estat satisfactoris pel país, gràcies a la mobilització de la societat civil. Per això, Òmnium Garrotxa farà diversos actes, fins a finals de març, sobre la campanya ‘Salvem els volcans’.

Fa 40 anys, el lema ‘Salvem els volcans’ estava pintat a moltes parets de la Garrotxa. Hi va haver un moviment de protesta important per protegir els volcans i per aturar les extraccions de greda. D’aquesta manera i amb la mobilització de la societat civil, va néixer el Parc Natural de la Zona Volcànica. Òmnium Cultural de la Garrotxa reivindica el ‘Salvem els volcans’ i se suma, així, a la campanya ‘Lluites Compartides’, impulsada per Òmnium Cultural arreu del país.

Aquest dissabte a les 11 del matí es presenta la campanya al Casal Marià. Allà, es farà una taula rodona on hi participaran persones implicades en aquest moviment, com Josep Maria Mallarach, Santiago Vilanova, Lluís Paluzie, Quim Domene i Pere Macias. Isabel Juanola moderarà l’acte. El mateix dia s’inaugurarà una exposició al Firalet i que serà itinerant als diversos pobles de la comarca. La campanya s’acaba el 30 de març a les 8 del vespre, amb la projecció del documental ‘Salvem els volcans’ als Cines Olot.

Notícies relacionades:
– L’ANC i Òmnium Garrotxa organitzen autocars en suport als imputats pel 9N
– L’acte de recolzament de l’Ajuntament d’Olot, ANC Olot, Òmnium Garrotxa i l’AMI a Carme Forcadell reuneix a una vuitantena de persones