Els preus de lloguer pugen un 3,7% a la Garrotxa, lluny de la mitjana catalana i dels nivells del 2008

El preu del lloguer a la Garrotxa se situa en els 373’5 euros al mes de mitjana. Representa una puja del 3,7% respecte l’any passat, tres punts per sota de la mitjana catalana. La Garrotxa és la vintena comarca amb els preus de lloguer més baixos, la segona a la demarcació de Girona, només superada pel Ripollès.

La Generalitat va presentar divendres les dades del preu de l’habitatge de lloguer a Catalunya, extretes dels contractes reals registrats el 2016 per l’Incasòl. Segons aquestes dades, el preu del lloguer a la Garrotxa se situa al voltant dels 373’5 euros, 222 euros menys que la mitjana catalana. En l’últim any, el preu de l’habitatge de lloguer a la Garrotxa ha pujat un 3,7% respecte l’any anterior. Això són més de tres punts per sota del preu mitjà a Catalunya, que ha augmentat en un 6,8%. El preu del lloguer només ha baixat a dues comarques, les Garrigues i el Solsonès. L’augment del preu a la Garrotxa ha estat lent però constant al llarg dels últims anys, sense arribar als 400 o 425 euros dels anys 2008 o 2009. La Garrotxa és la vintena comarca amb els preus de lloguer més baixos i la segona a la demarcació de Girona, només superada pel Ripollès, on els habitatges de lloguer es troben en 337 euros de mitjana. La Cambra de la Propietat Urbana i els Agents de la Propietat Immobiliària consideren que la Garrotxa puja de manera estable respecte d’altres comarques.

La Cambra de la Propietat urbana informa que l’augment respon únicament a les lleis del mercat, sense cap efecte de bombolla immobiliària. La puja del preu és un signe de l’augment de la demanda. Els Agents de la Propietat Immobiliària també asseguren que a Olot hi ha augment de l’ofertes de pisos en lloguer, tot i que no tots atrauen els clients, a causa de la seva antiguitat.

La Generalitat va informar divendres que el preu del lloguer havia pujat sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona. Contra això, el Govern va anunciar dues mesures d’actuació, elaborar un índex de referència de preus de lloguer, començant per algunes ciutats, i formalitzant les bases per a una futura llei de lloguers catalana.

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot iniciarà les obres de reforma de la residència Sant Jaume al març i obrirà les ajudes al lloguer dels estudiants a tota la ciutat
– Els preu del lloguer a Olot baixa fins als 350 euros de mitjana

x