El Tribunal Superior de Justícia ratifica la sentència que obliga a l’Agència Catalana de l’Aigua a pagar més de 660.000 euros al Consell Comarcal

El Tribunal Superior de Justícia ha ratificat que l’Agència Catalana de l’Aigua ha de pagar més de 660 mil euros al Consell Comarcal de la Garrotxa per unes actuacions de sanejament i hidràulics fets a la comarca. L’ACA havia anul·lat el conveni que tenia amb el Consell per suposats retards en l’execució dels treballs. L’ens de la Generalitat, però, havia validat les certificacions d’obra. El tribunal conclou que l’anul·lació vulnera el principi de bona fe.

Després que el Consell Comarcal de la Garrotxa guanyés el contenciós perquè l’Agència Catalana de l’Aigua li pagués el cost d’uns treballs de sanejament i hidràulics fets el 2012, ara és el Tribunal Superior de Justícia qui dóna la raó a la corporació comarcal, entenent que l’anul·lació del conveni que havien pactat les dues administracions “no té fonament”. L’Agència Catalana de l’Aigua havia decidit unilateralment anul·lar l’acord que mantenia amb el Consell Comarcal per una sèrie de retards en les obres de sanejament al municipi de la Vall de Bianya i uns bombaments en alta perquè les aigües arribessin a diferents equipaments de depuració. Però el president del Consell Comarcal, Joan Espona, ja va explicar a OLOT TELEVISIÓ que els retards s’havien produït perquè l’agència catalana no havia fet les expropiacions de terrenys necessàries en el termini acordat. L’agència va seguir validant les successives certificacions d’obra. És per això que el tribunal considera que l’anul·lació del conveni vulnera “els principis de bona fe i confiança legítima, així com el de seguretat jurítica”, i constitueix, segons apunta, una actuació “manifestament arbitrària”. El text conclou que extingir les obligacions de l’ACA derivades de l’acord “no té fonament”. La sentència atén la petició del Consell Comarcal de cobrar l’import de l’actuació, al qual li suma parcialment la sol·licitud d’interessos de demora sense imposar costes. En total, l’Agència Catalana de l’Aigua haurà d’abona al Consell Comarcal de la Garrotxa 663.165 euros.

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal guanya dos dels tres contenciosos interposats contra l’ACA, que haurà de pagar-li més de 720.000 euros