Dos matemàtics residents a Faber fan una xerrada a l’Escola Pia d’Olot

La Residència Faber, des que va obrir l’any passat, acull professionals relacionats amb el món de l’art, les ciències i les humanitats. Actualment, hi fan estada 12 matemàtics i avui al matí, dos residents han fet una xerrada a l’Escola Pia d’Olot.

Avui al matí el matemàtic alemany Simon King i Marcelo Forets, provinent de l’Uruguai, han fet una xerrada a estudiants de secundària a l’Escola Pia d’Olot. Els residents de Faber han explicat en anglès i de manera didàctica, la relació entre les plantes i les matemàtiques i l’aplicació pràctica d’aquesta disciplina. Des del centre, valoren molt positivament aquestes conferències. Un dels objectius de la Residència Faber, que va obrir les seves portes el setembre passat, és organitzar activitats de retorn al territori. Aquesta és la quarta conferència que es fa a l’Escola Pia. Actualment, hi ha 12 estadants matemàtics, que desenvolupen un projecte europeu de recerca de llenguatges informàtics i de programari lliure. Els matemàtics, vinguts d’arreu del món, s’estan a la Garrotxa fins l’11 de març. Després, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats acollirà professionals de la dansa.

Notícies relacionades:
– El conseller Santi Vila visita la Residència Faber i es compromet a tancar un conveni de col·laboració institucional i econòmica amb el projecte
– La residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber programa cinc estades durant el 2017 de caràcter multidisciplinar
– La residència Faber acollirà 11 nous estadants relacionats amb el món de la cultura del 15 de gener a l’11 de febrer