L’Escola de Sant Roc col·labora amb la pastisseria Ferrer i Innova Didàctic per fer una mona de xocolata mòbil amb robòtica

L’Escola de Sant Roc d’Olot col·labora aquest any amb la construcció de la mona de pasqua de la Pastisseria Ferrer, en un projecte que uneix gastronomia i robòtica. Amb la col·laboració de l’empresa Innova Didàctic, els alumnes construeixen un robot que es mourà per la mona de xocolata inspirada amb el Zoo d’en Pitus.

El 2016 es van complir 50 anys de la publicació del Zoo d’en Pitus, un cant a l’amistat i la solidaritat. Per a recordar aquesta efemèride l’escola de Sant Roc l’ha convertit en el tema principal de la seva revista, on cada curs farà un article relacionat amb el Zoo d’en Pitus. Però la feina dels alumnes de 6è traspassarà el centre educatiu: ells faran un article sobre robòtica educativa, i aplicaran els seus coneixements en una mona de pasqua, concretament en l’espectacular mona de xocolata que cada any prepara la Pastisseria Ferrer d’Olot. Aquesta acció neix de la voluntat de col·laboració entre el centre i l’establiment. La sinergia es culmina amb la col·laboració d’Innova Didàctic, que participa en el projecte ensenyant als nens les diferents possibilitats que ofereixen els robots: precisament, un robot donarà moviment a la darrera creació de xocolata de la pastisseria. El resultat del projecte es podrà veure ben aviat a l’aparador de la pastisseria Ferrer, amb una recreació del Zoo d’en Pitus de xocolata en moviment que deixarà parat a més d’un.

Notícies relacionades:
– La pastisseria Ferrer presenta novetats nadalenques i un taller on els més petits elaboraran la seva pròpia figura de xocolata
-La pastisseria Ferrer d’Olot presenta la seva mona estrella amb un gran espectacle
– La pastisseria Ferrer prepara una mona artística sobre el món del circ que presentarà diumenge

x