Demà es presenta el documental ‘Talibés. Infants esclaus a l’Àfrica Occidental’, dirigit per l’olotí Marc Vila Serra, als Cinemes d’Olot

Demà es projecta el documental ‘Talibés. Infants esclaus a l’Àfrica Occidental’ de la Fundació Talibés als Cinemes d’Olot. L’olotí Marc Vila Serra ha dirigit el documental, que denuncia la situació que viuen aquests nens esclaus. El projecte ha comptat amb la col•laboració del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat d’Olot.

Els ‘talibés’ són nens de l’Àfrica Occidental, d’entre 4 i 14 anys, que han estat lliurats pels seus pares als mestres de les escoles alcoràniques. Actualment, segons l’Observatori de Drets Humans hi ha més de 50.000 nens que pidolen a les ciutats del Senegal i de Guinea Bissau. La Fundació Talibés, que té més de 10 anys d’existència, ha fet un documental amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Olot per a denunciar la situació.També hi ha participat els ajuntaments de Figueres, Banyoles i Platja d’Aro.

El documental també explica la tasca de la Fundació al Senegal. Es titula ‘Talibés. Infants esclaus a l’Àfrica Occidental’ i ha estat dirigit per l’olotí Marc Vila Serra. El documental té una durada d’uns 40 minuts i es podrà veure demà a les 7 de la tarda als Cinemes d’Olot. Després, hi haurà un cine-fòrum amb Àlex Estebanell i Txerno Yaya.

Notícies relacionades:
– El Consorci d’Acció Social engega un cicle de xerrades i reunions obert al públic per debatre sobre temes d’actualitat i donar a conèixer les entitats