La Vall d’en Bas acollirà al juny les properes jornades nacionals sobre patrimoni cultural

La Vall d’en Bas acollirà al juny les jornades nacionals de patrimoni cultural. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, va avançar-ho ahir al programa l’Alcalde Respon d’Olot Televisió, on també va parlar de l’adhesió al segell Destinació de Turisme Familiar que la Vall d’en Bas prepara conjuntament amb les Preses. Amat també va expressar dubtes pel que fa a l’aplicació del projecte de càmeres de vigilància del Consell Comarcal al terme municipal.

Després d’acollir la Jornada del Gremi de Jardineria de Catalunya, la Vall d’en Bas tornarà a acollir un esdeveniment d’àmbit nacional. El Centre de Cultura i Natura ha estat l’espai escollit per concentrar el gruix de les activitats de les properes jornades nacionals de patrimoni cultural. Les jornades se celebraran al juny i portaran fins a Can Trona experts de tot el país.

L’Ajuntament, però, segueix prioritzant l’ús local de Can Trona com a espai de referència d’activitats culturals i destinades als veïns de la Vall. Avui, a 2/4 de 8 del vespre, el centre acull una nova xerrada organitzada pel GECA, en aquesta ocasió, sobre el projecte de restauració del refugi de Sant Aniol d’Aguja. Demà dissabte a les 11 del matí començarà la jornada del dia de la dona amb una conferència a càrrec de Mita Casacuberta, a la qual seguiran altres activitats que compten amb la col·laboració d’ALBA Associació de Dones de la Garrotxa. Pel que fa a l’àmbit turístic, La Vall d’en Bas treballa conjuntament amb les Preses en l’adhesió al segell Destinació de Turisme Familiar de la Generalitat, per posar en valor la vall.

Al programa l’Alcalde Respon, el batlle de la Vall d’en Bas ha parlat  del projecte comarcal de càmeres de vigilància a les vies d’accés que promou el Consell Comarcal. Entre els ajuntaments que tenen clar que col·laborarien econòmicament, com les Planes o la Vall de Bianya, i els que es neguen en rotund, com Mieres, Lluís Amat ha dit que l’equip de govern de la Vall d’en Bas té dubtes, motivats per la multitud de vies que accedeixen a la Vall d’en Bas.

L’equip de govern de la Vall d’en Bas va tenir un paper protagonista a l’hora d’impulsar el suport dels consistoris garrotxins a les millores de l’estació de tren de Torelló. L’Ajuntament ha aprovat per unanimitat la moció que demanava prendre l’estació osonenca com a referència a la Garrotxa. Amat considera que la iniciativa ja està influïnt en els horaris de la línia R3, i ha assegurat que el seu govern municipal treballarà a consciència per fer arribar busos a l’estació.

Notícies relacionades:
– La Jornada Solidària per a les persones refugiades a la Vall d’en Bas reuneix 900 euros
– La Vall d’en Bas organitza una Jornada Solidària per les Persones Refugiades amb una calçotada i tallers per la mainada
– La majoria d’activitats que s’organitzen a Can Trona mig any després de la seva obertura són d’organismes aliens al consistori

x