La primera Marató de Plasma de Catalunya té lloc a Olot i compta amb la participació de 89 donants

Olot va celebrar durant tot el dissabte una acció inèdita fins a dia d’avui a Catalunya, una Marató de Plasma. Una norantena de garrotxins amb cita prèvia van donar plasma repartits entre el matí, la tarda i el vespre.

La Sala El Torín d’Olot es va convertir durant aquest dissabte en la seu de la primera Marató de Plasma a nivell de Catalunya. 89 donants van proporcionar aquesta substància al llarg del dia. A diferència de les donacions de sang convencionals, les de plasma requereixen de més temps i per això els donants estaven citats prèviament.

La Marató de Plasma és una acció que es vol promocionar, ja que aquest element és útil per malalts amb problemes immunològics i de coagulació, i inclús per fabricar medicaments, coneguts com els hemoderivats.

Els donants són els que fan possible una jornada com aquesta i encara que l’extracció de plasma és més laboriosa, l’important és ajudar als qui ho necessiten. La marató va ser organitzada pel Banc de Sang i Teixits i la delegació garrotxina de l’Associació de Donants de Sang que van tancar una jornada pionera i amb un balanç molt positiu de participació i d’organització.

Notícies relacionades:
– La primera Marató de Donació de Plasma de Catalunya assolirà l’objectiu de reunir més de 80 donants abans de la seva celebració a Olot
– El Banc de Sang organitza una jornada de donació de sang a l’Hospital d’Olot aquest dijous
– Noves jornades de donació de sang a Olot

x