Detinguts tres homes per haver robat en 27 establiments en una setmana

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot, juntament amb efectius d’altres punts de la demarcació de Girona, van detenir dissabte a tres homes, de 18, 19 i 25 anys d’edat i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de 27 robatoris amb força en establiments comercials i 8 robatoris i robatori de vehicle. Arran d’un augment de robatoris amb força la policia catalana va muntar un dispositiu policial nocturn que va permetre la detenció de les tres persones.

Divendres, cap a un quart d’onze de la nit, els mossos van saber que uns homes havien intentat entrar en un establiment de compra i venda de vehicles de Vilafant, a l’Alt Empordà. Els lladres haurien fugit amb un vehicle robat, ja el dia anterior, en un altre robatori comès a la mateixa població. L’operatiu policial va permetre localitzar el vehicle robat amb els autors al seu interior circulant per l’avinguda Reis Catòlics d’Olot. Els agents van fer senyals acústiques i lluminoses al conductor, però aquest no es va aturar i va començar a conduir temeràriament pel casc urbà d’Olot, saltant-se semàfors en vermell i a gran velocitat. El conductor va aturar sobtadament el vehicle a l’avinguda Francesc Macià, a prop de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, i els tres ocupants van endinsar-se cap a una zona boscosa, sense fer cas de les indicacions dels agents. Diverses patrulles van iniciar la recerca i cap a un quart d’una de la matinada, ja de dissabte, van localitzar els dos lladres amagats en unes bardisses i, tot seguit, van detenir el tercer.

Els detinguts estan acusats de 27 robatoris amb força comesos des del 3 de març en establiments comercials. En concret haurien fet 10 robatoris a Olot, 4 a Cornellà de Terri, 3 a Montagut, 2 a les Preses, 2 més a Vilafant i també a Besalú, Sant Jaume de Llierca, Bescanó, Girona, Vilamalla i Avinyonet de Puigventós. En tots els casos el modus operandi era mateix i utilitzaven tapes de clavegueram per trencar els vidres dels establiments o bé encastaven vehicles que havien robat contra els negocis.
A un dels detinguts constava una ordre europea de detenció. Els detinguts passen avui a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia d’Olot.

Lladres 03

x