Una delegació del grup Leader polonès Kraina Nocy i Dni visita la Garrotxa i l’Associació per al Desenvolupament Rural, ADRINOC

No és la primera vegada que representants de les dues regions es reuneixen per a fomentar la col·laboració entre els dos territoris. Joan Espona, president d’ADRINOC, va visitar la regió el setembre passat.

Ahir una delegació d’un grup Leader polonès va visitar ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, presidida per Joan Espona. Municipis de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès formen part d’ADRINOC.  Per la seva banda, el grup de Leader polonès s’anomena Kraina Nocy i Dni i es troba a la regió polonesa de Wielkopolska. El territori té una extensió similar a la de Catalunya i té una població de 3 milions i mig d’habitants. Aquesta no és la primera vegada que es reuneixen els representants de les dues regions. Joan Espona ja va visitar la zona l’estiu passat.

Un dels objectius és impulsar vies de col·laboració entre els dos territoris, a través de projectes relacionats amb la cultura popular, la promoció dels productes locals i la gestió dels recursos naturals. També fomentar l’intercanvi empresarial i turístic i facilitar a les empreses la possibilitat d’aconseguir socis per a l’exportació. De moment, no hi ha cap projecte de col·laboració concreta a la Garrotxa.

Notícies relacionades:
– ADRINOC i l’Observatori del Paisatge signen un conveni per la conservació de les construccions de pedra seca
– La jornada informativa organitzada per d’ADRINOC dóna a conèixer el nou portal web de la Generalitat amb totes les ajudes de la Unió Europea
– ADRINOC organitza diverses jornades a la Garrotxa per informar sobre la nova convocatòria d’ajuts Leader 2016