Dues agències de viatges de la Garrotxa són les primeres de tot Espanya en rebre l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible

L’Estat espanyol ja té les dues primeres agències de viatges acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, i les dues són de la Garrotxa: es tracta de Nit i Vol i Trescàlia, dues empreses que es comprometen amb treballar sota criteris sostenibles. A partir d’ara podran operar també en tots els territoris protegits de la Unió Europea que també disposin de l’acreditació de la Carta Europea.

L’any 2001, la Garrotxa va ser pionera en ser el primer espai protegit receptor de la Carta Europea de Turisme Sostenible, una iniciativa de la Federació Europarc que té com a objectiu promoure el desenvolupament del turisme en clau sostenible al territori. Ara, la comarca torna a demostrar que va per davant en aquest àmbit: a la Garrotxa s’han acreditat les dues primeres agències de viatges de l’estat amb la Carta Europea. Són Trescàlia i Nit i Vol, i a partir d’aquest instant l’acreditació els permetrà poder treballar amb altres parcs naturals europeus que disposin de la 2a fase de la distinció, que permet reconèixer empreses locals.

Les agències que reben aquesta carta disposen, a partir d’ara, del màxim segell de qualitat en l’àmbit del turisme sostenible, i per a treballar amb altres parcs només hauran d’arribar a acords de col•laboració amb cadascun d’ells. A Europa, es considera que el públic francès i anglès són els que més busquen contractar paquets de turisme sostenible amb empreses acreditades.

Notícies relacionades:
– DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme Garrotxa organitzen la 2a jornada d’Ocupació en Xarxa, dedicada a l’hostaleria
– Turisme Garrotxa creu que és complicat fer pagar per visitar el parc natural però veu amb bons ulls que el turisme contribueixi en la seva conservació