El Jutjat número 1 d’Olot acorda presó provisional sense fiança per als tres detinguts acusats de 27 robatoris amb força i vuit sostraccions de vehicles

El jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança, per als tres detinguts als quals se’ls acusa de 8 robatoris de vehicles de gamma alta i 27 robatoris amb força en establiments comercials de les comarques de Girona, la majoria d’ells a la Garrotxa. Els Mossos consideren que amb la detenció dels tres homes queda desarticulat el nucli dur del grup organitzat. Tot i així, mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions.

Així actuaven els tres detinguts, d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys, que entre el 3 i el 10 de març van cometre fins a 27 robatoris amb força a diferents establiments i comerços de les comarques de Girona, la majoria, 17, en establiments de municipis garrotxins. Se n’emportaven diners i, en fins a vuit ocasions, robaven també vehicles de gamma alta que es trobaven en tallers i concessionaris.

Els tres detinguts actuaven de nit. Per a cap dels tres detinguts no constava un domicili conegut. Els Mossos, però, tenien clar és que provenien de fora de la Garrotxa. La detenció es va produir a Olot després que els tres individus haguessin comès robatoris en 10 establiments de la ciutat. La majoria eren tallers de reparació, tot i que també s’hi van cometre robatoris en bars i restaurants i almenys un taller de pintura. Els Mossos van reforçar la vigilància a les nits amb dotacions uniformades i de paisà. Divendres passat, a 1/4 de 12 de la nit, els presumptes lladres havien intentat entrar en un establiment de compravenda de vehicles a Vilafant. Van fugir amb un vehicle robat el dia anterior a la mateixa població. Poc després es va localitzar el vehicle sostret circulant per l’Avinguda dels Reis catòlics d’Olot. Ahir els tres detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció número 1 d’Olot, que va acordar la presó provisional comunicada i sense fiança per als tres sospitosos, pels delictes de robatori amb força i robatori de vehicle. Els Mossos d’Esquadra consideren que amb aquestes detencions el grup organitzat ha quedat desarticulat, tot i que no donen per finalitzada la investigació i no descarta noves detencions.

Notícies relacionades:
– Detinguts tres homes per haver robat en 27 establiments en una setmana

x