El Museu dels Sants reflexiona sobre el valor del treball dels artesans a ‘Relarts’

El Museu dels Sants acull fins el 28 de maig l’exposició ‘Relarts’, una mostra que reflexiona sobre l’artesania actual i si es pot considerar com a art contemporani. Hi han participat més d’una vintena d’artesans catalans que s’han inspirat en una selecció d’obres feta pel mateix museu a l’hora de fer les noves creacions.

L’artesania és art? Els dos conceptes procedeixen d’una arrel comuna, que vol fer evident l’habilitat o la destresa a fer certes coses, adquirida amb l’estudi, l’experiència i l’abnegació. En aquest sentit, el Museu dels Sants exposa ‘Relarts. De la tradició artesana a la innovació contemporània’, una mostra que ens proposa una reflexió sobre com està considerada l’artesania a casa nostra, i amb la voluntat d’evidenciar el treball que es fa al país. A la mostra hi participen més d’una vintena d’artesans que tenen una gran projecció internacional i treballen des de Catalunya. Per a fer-la, el comissari de l’exposició Javi Palomo va demanar als artesans que treballessin a través de les obres que aportava el mateix Museu de la Garrotxa per a dur a terme la reflexió. El resultat són unes peces contemporànies úniques i sorprenents, connectades amb les 12 obres de referència, i que es poden veure al Museu dels Sants fins el proper 28 de maig.

Notícies relacionades:
– El Museu dels Sants celebra el seu 10è aniversari amb una festa el 10 de març
– El Museu dels Sants fa 10 anys i exposa un sant al mes durant el 2017
– L’itinerari d’Identitats ImPossibles rep la visita de prop de 3.300 persones i tindrà continuïtat amb un itinerari sobre la diversitat i llibertat de creences