Els joves seleccionen 10 dels 28 projectes presentats al Pressupost Participatiu Jove 2017, dotat amb 10.000 euros

Divendres els joves de la Garrotxa van ser els protagonistes a l’Espai Ideal, on van votar els millors projectes per tirar-los endavant amb els Pressupost Participatiu Jove 2017 dotat amb 10.000 euros. Tenint en compte el recompte de vots i el pressupost de cada projecte, es van desxifrar les propostes guanyadores, un total de 10.

L’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa ha tornat a impulsar enguany els Pressupostos Participatius Joves. Des d’aquesta entitat s’ha posat a l’abast dels públic jove de la Garrotxa, d’entre 12 i 29 anys, 10.000€ per portar a terme projectes proposats per ells mateixos. Els joves van votar divendres les propostes que millor els van semblar i ja se sap quins projectes comptaran amb el Pressupost Participatiu disposat per aquest 2017. En total es van presentar 28 propostes i se n’han seleccionat 10, de les quals predomina el lleure.

Els 3 més votats han estat en primer lloc ‘Party Hard’, una festa amb Holi Festival, pols de colors, guerra d’aigua i més activitats; En segona posició ‘Ball Afrodance’ que consisteix en portar a Olot a Sherrie Silver, una Youtuber londinenca perquè ensenyi als joves a ballar Afrodance, i en tercer lloc, ‘Futbol Bombolla’ amb el que s’organitzarà un torneig d’aquest curiós esport amb premis.

Els altres projectes seleccionats han estat , una cursa de cars, la instal·lació d’un mirall a l’Ideal-OJG per a les sessions de dansa, el concurs de menjars típics de l’Àfrica, unes colònies de cap de setmana per a joves, ‘Netflix and Chill’ que consisteix en visionar i comentar pel·lícules o sèries, unes classes de cant i finalment una festa jove amb Dj. ‘Netflix and Chill’ és un dels projectes seleccionats, i en aquest cas, és de temàtica cultural. Un altre exemple de projecte és per exemple un Beatbox Workshop que en aquest cas no va ser seleccionat.

Cap activitat de les escollides en aquesta 3a edició del Pressupost Participatiu es portarà a terme sense la implicació, gestió i realització per part dels joves que l’han presentat, això sí, amb el suport i acompanyament de l’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG i de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut.

Notícies relacionades:
– Obren la convocatòria per presentar propostes al Pressupost Participatiu Jove d’Olot
– L’Ajuntament d’Olot vol que als pressupostos participatius IDEALA hi presentin projectes més joves majors de 16 anys
– Dos joves recuperen el festival Urban Culture d’Olot gràcies al pressupost participatiu de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut

x