Comença el compte enrere per a celebrar la Marató de Sang d’Olot, que espera superar de nou el miler de donacions

El proper 6 de maig Olot viurà la 8a edició de la Marató de Sang. L’esdeveniment ha convertit la ciutat en referència a Catalunya pel que fa a donacions. L’objectiu és repetir de nou les xifres de les darreres edicions: en les cinc últimes maratons s’han superat amb escreix les mil donacions.

L’Associació de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits conviden a tota la ciutadania a posar-se les piles. Aquest és el lema de la propera Marató de Sang d’Olot, la vuitena que es celebra a la ciutat, que tindrà lloc el proper 6 de maig. Per a què la jornada sigui un èxit, s’instal·laran una cinquantena de lliteres a l’Hospici, ateses per professionals del banc de sang i l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Durant les 12 hores que durarà la Marató s’espera superar de nou el miler de donacions, unes xifres que situen la ciutat com la que més aportacions realitza per habitant a tot Catalunya.

La darrera Marató de Sang d’Olot, celebrada l’any 2015, va rebre 1320 donacions; són gairebé el doble de les que hi van haver el 2003, l’any en què va tenir lloc la primera convocatòria. Però el més important de la darrera edició van ser les 130 persones que van decidir donar sang per primera vegada. A partir de demà comença el compte enrere per a participar a la Marató de Sang d’Olot; per a fer una donació, només cal ser una persona sana entre 18 i 65 anys, que pesi més de 50 quilos.

Notícies relacionades:
– La primera Marató de Plasma de Catalunya té lloc a Olot i compta amb la participació de 89 donants
– El Banc de Sang organitza una jornada de donació de sang a l’Hospital d’Olot aquest dijous
– L’Hospital d’Olot, el Casal Les Fonts i el Casal Sant Miquel organitzen campanyes de donació de sang divendres, dissabte i dilluns