El fotoperiodista garrotxí Martí Albesa mostra en un curt documental la feina dels voluntaris del projecte Eko als camps de refugiats

El fotoperiodista garrotxí Martí Albesa ha realitzat juntament amb l’Agència Zoom un fotoreportatge-documental sobre el treball dels voluntaris del projecte Eko al camp de refugiats de Vasilika, a Grècia. L’objectiu ha estat el de mostrar la feina d’aquests voluntaris i el drama dels refugiats a qui ajuden, per tal que els europeus prenguin consciència de la gestió que n’està fent la Unió i no oblidin una problemàtica que no té perspectives de resoldre’s a curt o mig termini.

El fotoreportatge de Martí Albesa i el portal de documentals fotogràfics Agència Zoom obre una finestra al dia a dia en el camp de Vasilika, prop de Salònica i dóna veu als voluntaris del projecte d’autogestió Eko, que s’han promès recuperar la dignitat de les persones que es troben en camps de refugiats i no abandonar-los fins que les seves perspectives de futur millorin. El fotoperiodista garrotxí ha fet ús del seu talent per mostrar una problemàtica que encara dura.

El documental posa èmfasi en el que significa per als voluntaris deixar el confort del seu dia a dia amb l’únic objectiu de fer al més agradable possible la desesperació dels refugiats, a qui les tanques han aturat la seva marxa fugint de la guerra. El documental, titulat ‘Eko, cooperar a Grècia’, ha estat el resultat del viatge que Albesa va fer durant nou dies el passat mes de desembre. Recentment, ha realitzat un segon viatge a Atenes, juntament amb els cantautors Xevi Sarrià i Feliu Ventura, que ha motivat un nou projecte. Martí Albesa encara no sap si tornarà a treballar un tercer projecte sobre el drama dels refugiats. Sap, però, que tornarà a visitar Grècia, segons explica, per vincular-se amb la causa i alhora desvincular-se de la gestió que la Unió Europea fa de la situació dels refugiats.

Notícies relacionades:
– La Jornada Solidària per a les persones refugiades a la Vall d’en Bas reuneix 900 euros
– El Consell Municipal de Cooperació organitza autocars per anar a la manifestació de dissabte a Barcelona a favor de l’acollida de refugiats
– Olot es suma a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ recollint signatures a favor de l’acollida de refugiats