Santa Pau tindrà el primer aparacament d’autocaravanes de la Garrotxa

A l’últim ple de Santa Pau es va aprovar la modificació del planejament urbanístic per a fer-ho possible. L’oposició, però, hi va votar en contra. Per altra banda, aviat es presentarà el projecte de camí que connectarà la Fageda amb el veïnat de Can Blanch i el volcà de Santa Margarida.

L’ajuntament de Santa Pau es prepara per acollir el primer aparcament d’autocaravanes de la Garrotxa. De fet, aquest aparcament s’havia de fer a Mieres i les obres ja estaven en marxa fins que es van aturar l’estiu del 2015 per complicacions en el projecte.  L’equip de govern de Santa Pau ha fet un pas endavant i a l’últim ple es va aprovar la modificació del planejament urbanístic per a delimitar els espais de la zona d’estacionament. Hi ha dos espais on es podria habilitar el pàrquing: prop de la zona industrial o a l’entrada del poble, als terrenys del costat del nou aparcament de cotxes. L’oposició va votar-hi en contra, tot i que des del govern defensen que es tracta d’un turisme interessant pel poble.

De moment, des de l’ajuntament estan valorant com gestionar l’aparcament. Una opció és que l’exploti algú del municipi; l’altra, que se n’encarregui directament l’ajuntament. Per altra banda, Santa Pau treballa per a millorar la seguretat i el problema de la concentració de turistes en determinades èpoques de l’any. Aquest març s’enllestirà el projecte de camí que connecta la Fageda amb el veïnat de Can Blanch i el volcà de Santa Margarida i s’espera que a mitjan d’any, es licitin les obres. Tot i així, l’alcalde de Santa Pau reconeix que aquesta no és la solució definitiva.

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Mieres atura les obres de l’aparcament per a autocaravanes per deficiències en el projecte
– Mieres inicia els tràmits per disposar del primer aparcament d’autocarabanes de la Garrotxa i d’un càmping al terme municipal