El Consell Comarcal de la Garrotxa tanca l’exercici del 2016 en positiu

En el Ple del Consell Comarcal celebrat dijous, es va donar compte, entre d’altres punts, de la liquidació del pressupost de la corporació de l’any 2016. Es tracta d’un tancament tècnic positiu, tot i el context social i econòmic, i la persistència de dificultats pressupostàries i financeres i les tensions a nivell de tresoreria.

La consellera Fina Surina  va donar compte del nivell de compliment de totes les condicions normatives, legislatives i de gestió que imposa l’Estat espanyol a les administracions locals i del compliment dels paràmetres d’estabilitat pressupostària, amb un resultat positiu de 503.000 euros. Cal destacar, també, la provisió que el Consell Comarcal ha realitzat per cobrir possibles insolvències i eventualitats. Es tracta d’una xifra prudent d’un milió 200 mil euros, per tal de minimitzar riscos. Aquestes xifres reflecteixen el compliment dels paràmetres de regla de despesa i de límit de deute. Per últim, la consellera va recordar les dificultats de tresoreria que provoquen al Consell Comarcal de la Garrotxa els retards en els pagaments d’altres administracions, com la Generalitat de Catalunya, però malgrat aquestes dificultats, es tanca la liquidació de manera satisfactòria.

Notícies relacionades:
– El Tribunal Superior de Justícia ratifica la sentència que obliga a l’Agència Catalana de l’Aigua a pagar més de 660.000 euros al Consell Comarcal
– El Consell Comarcal guanya dos dels tres contenciosos interposats contra l’ACA, que haurà de pagar-li més de 720.000 euros

x