El Govern cerca finançament diferit per a l’execució de les variants i ampliarà els recursos de la gestió dels espais naturals

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presididr divendres el consell d’alcaldes de la Garrotxa, on va confirmar als batlles la voluntat del Departament per ampliar el suport a la preservació de la rica biodiversitat de la comarca incrementant els recursos dels organismes gestors dels espais naturals. En una entrevista prèvia concedida a Les Notícies d’Olot Televisió, Rull va reconèixer que el Govern no té capacitat pressupostària per a les variants d’Olot i de les Preses. Va confirmar que el Departament busca un mecanisme de finançament diferit per portar a terme la seva construcció.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assistir divendres a la tarda al consell d’alcaldes de la Garrotxa, acompanyat dels directors generals del Departament, per informar als batlles de la feina del Govern en matèria de biodiversitat, gestió d’espais naturals, infraestructures viàries i ordenació urbanística. La conselleria continua considerant el tram viari entre els túnels de Bracons i l’AP-7 com una obra prioritària i estratègica per completar la xarxa viària catalana, juntament amb l’ampliació de la capacitat de l’eix del Llobregat. El parlament va acceptar les esmenes del PSC als pressupostos per concedir una partida a la variant d’Olot i el projecte de la variant de les Preses, però sense posar quantia. El conseller ha admès a Olot Televisió que el Govern no té capacitat pressupostària per emprendre l’obra. Rull ha confirmat a Olot Televisió que el Govern cerca un mecanisme de finançament diferit, una concessió a una empresa perquè en faci la inversió, que la Generalitat li retornaria en el temps, sense que repercuteixi en un peatge directe per als usuaris.

Davant els alcaldes, Rull va renovar el compromís del govern de seguir donant suport a la preservació de la rica biodiversitat de la comarca. La Generalitat preveu doblar el pressupost destinat als parcs naturals. L’actual Govern de la Generalitat també té la voluntat de desencallar el projecte del Pla Especial de l’Alta Garrotxa. El Departament ha proposat la creació d’una comissió tècnica que revisi i actualitzi els estudis efectuats abans del 2010, quan l’aprovació del nou pla va quedar sobre la taula. El Consorci de l’Alta Garrotxa acaba d’aprovar el pressupost per al 2017, que ascendeix a 241.326 euros, així com el Programa d’Actuacions del present any, que preveu la finalització i tramitació del pla especial. El consorci ha començat la redacció del pla, tenint en compte tots els estudis previs al 2010, però actualitzant tot el que hagi quedat desfasat d’acord amb les normatives actuals. Pel que fa al sender per fer a peu o en bicicleta a Santa Pau, entre Can Blanc i el volcà de Santa Margarida, passant per la Fageda d’en Jordà, el conseller va confirmar l’anunci de l’alcalde, Pep Companys. En un o dos mesos es lliurarà el projecte i es licitarà l’actuació per començar les obres dins d’aquest any.

Notícies relacionades:
– Foment es dóna un mes per respondre la proposta de l’Ajuntament d’Olot sobre solucions de la variant a l’Hostal del Sol i a l’enllaç amb la Canya
– La Generalitat proposa un concurs per construir les variants des de bracons fins a l’AP-7 i l’Ajuntament d’Olot proposarà a Foment una solució per a l’Hostal del Sol
– La Generalitat i els ajuntaments acorden l’impuls d’un nou estudi informatiu per a la variant de la Vall d’en Bas i les Preses

x