L’Ajuntament d’Olot i el PEN Català signen un projecte de col·laboració, en el marc del projecte FABER

Avui s’ha signat un conveni entre l’Ajuntament d’Olot i el PEN Català, en el marc del projecte FABER. La Residència d’Arts, Ciències i Humanitats acollirà professionals i persones amenaçades per allò que escriuen. Tot i que aquest matí s’ha formalitzat el compromís, aquest curs ja han passat 4 persones refugiades per la Residència.

Faber continua eixamplant el seu projecte i obrint-se al món. Aquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i el PEN Català, una associació d’escriptors que des del 1922 defensa la llibertat d’expressió, els drets lingüístics, el patrimoni lingüístic català i el diàleg intercultural. La Residència Faber participarà al programa ‘Escriptor Acollit’, impulsat fa 10 anys pel PEN.

D’aquesta manera, la residència d’Arts, Ciències i Humanitats acollirà escriptors i persones relacionades amb el món de les lletres amenaçades o perseguides per allò que escriuen: periodistes, agents literaris, traductors, etc. El PEN Català s’encarregarà de posar en contacte escriptors i professionals amb el projecte Faber. Tot i que avui s’ha formalitzat aquest compromís, la Residència ja ha acollit, des que va obrir el setembre, 4 persones refugiades. El PEN Internacional és una associació apareguda després de la I Guerra Mundial, amb 150 centres arreu del món i que es presenta com l’ONG dels escriptors.

Notícies relacionades:
– Dos matemàtics residents a Faber fan una xerrada a l’Escola Pia d’Olot
– El conseller Santi Vila visita la Residència Faber i es compromet a tancar un conveni de col·laboració institucional i econòmica amb el projecte
– La residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber programa cinc estades durant el 2017 de caràcter multidisciplinar