La CUP preguntarà a l’alcalde d’Olot sobre la concessió del servei de neteja viària i sobre la reunió que hauria mantingut amb l’exgerent i l’extresorer de CDC

Arran de les investigacions de la Guàrdia Civil sobre el cas 3%, que podrien vincular la concessió del servei de recollida de deixalles i neteja viària d’Olot amb una suposada trama d’adjudicacions d’obres i serveis a canvi de comissions a Convergència Democràtica, la CUP ha volgut fer públiques unes preguntes que vol traslladar a l’alcalde d’Olot. El grup de l’oposició vol que l’alcalde respongui aquestes preguntes en el proper ple municipal.

Després que la Fiscalia Anticorrupció destapés part del sumari del cas 3%, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va sortir al pas defensant que la concessió s’havia fet de manera impecable, que el seu equip de govern es va limitar a culminar el procés d’adjudicació que havia iniciat l’anterior govern del PSC, i que mai no va rebre cap indicació de ningú per influir en el procés. L’adjudicació havia passat per la mesa de contractació, que va valorar les diferents ofertes, els informes tècnics del Consorci SIGMA i els informes econòmics dels serveis de l’Ajuntament. La CUP, però, ha volgut fixar-se en el detall del sumari policial i algunes notícies publicades als mitjans de comunicació per traslladar a l’alcalde una sèrie de preguntes. Segons recull el sumari, durant el concurs per a l’adjudicació del servei de recollida de deixalles i neteja viària d’Olot es van produir fins a sis reunions entre l’exgerent de CDC, Andreu Viloca, i Jordi Duran, un dels principals directius d’URBASER, una de les dues empreses de la UTE que va guanyar la concessió. A la trobada corresponent al 9 de setembre del 2011, 11 dies després de celebrar-se el ple d’adjudicació, la fundació ACS, del grup constructor de Florentino Pérez, en aquell moment propietari d’URBASER, hauria lliurat un xec per valor de 60.000 euros a la fundació Fòrum Barcelona, vinculada a Convergència Democràtica. En aquest sentit, la CUP pregunta a l’alcalde d’Olot “Què li sembla que una empresa que rep un contracte públic milionari faci una donació voluntària a una fundació vinculada al partit que gestiona el govern que va atorgar l’adjudicació?”.

La Candidatura d’Unitat Popular també es fixa en les notícies publicades que recullen informació del sumari policial segons el qual el 26 d’octubre del 2011, sis dies després de la publicació definitiva de la concessió al Diari Oficial de la Generalitat, s’hauria produït una reunió entre l’alcalde d’Olot, l’exgerent de CDC Andreu Viloca i l’extresorer del partit Francesc Sánchez. En aquest sentit, la CUP demana a l’alcalde que, per transparència, “expliqui als ciutadans els temes que es van tractar en aquella trobada”. La CUP també ha volgut dirigir una pregunta al nou president del PDeCAT de la Garrotxa, David Coromina. La Candidatura d’Unitat Popular li pregunta “S’han plantejat prohibir les donacions voluntàries a les fundacions com va fer Esquerra el 2011?”. El grup municipal, a l’oposició, espera que l’alcalde respongui aquestes preguntes al proper ple municipal.

Notícies relacionades:
– L’alcalde d’Olot entra al Comitè Nacional de PDeCAT per influir en les normes de funcionament de la política local en una hipotètica Catalunya independent

x