La Diputació de Girona destina més de 287.600 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya a vuit municipis de la Garrotxa

La Diputació de Girona destinarà aquest any 3 milions i mig d’euros als municipis de la demarcació a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. D’aquestes ajudes se’n beneficiaran 78 actuacions de 70 municipis, vuit d’ells de la Garrotxa.

Vuit municipis de la Garrotxa rebran més de 287.600 euros per a un total de nou actuacions de millora o rehabilitació. Una de les subvencions més quantioses anirà destinada a la primera fase de reforma i rehabilitació de les antigues escoles de Maià de Montcal. Aquí la Diputació aportarà gairebé el total del cost dels treballs, 70.000 dels 73.600 euros en què s’ha pressupostat l’actuació. Uns altres 70.000 euros d’ajudes aniran a parar a la millora de l’escola Mont Cós de Montagut i Oix i el seu entorn, 37.200 euros a la millora dels accessos i més de 32.700 a millorar la calefacció i l’aïllament del centre. Sant Feliu de Pallerols rebrà 47.300 euros, la meitat del pressupostat per a l’accessibilitat i la primera fase d’adequació de la piscina municipal. Olot destinarà els 37.300 euros de subvenció que els ha concedit la Diputació per a la primera fase de la pavimentació dels camins veïnals de Batet de la Serra. A Mieres, La Diputació li ha concedit 29.598 euros, més de la meitat del que el seu ajuntament ha pressupostat per arranjar un tram del camí vell de Santa Pau. Els 22.000 euros concedits a les Planes d’Hostoles serviran al seu consistori per pagar part de la rehabilitació de la pista poliesportiva. L’actuació està pressupostada en més de 54.900 euros. Finalment, la Diputació ha concedit 5.900 euros a la millora del porxo de l’edifici del bar de la zona esportiva de Tortellà, i 5.400 euros, gairebé la totalitat del cost de la pavimentació prevista per l’Ajuntament de Sant Ferriol de l’entrada al seu santuari.

Notícies relacionades:
– La Diputació de Girona reduirà el deute fins al 13% durant el 2017