El festival de literatura MOT preveu una quinzena d’activitats a Olot a l’entorn de la temàtica d’escriure el passat, entre la programació oficial i el +MOT

Olot es troba a les portes d’obrir el Festival Mot de Literatura. Aquest dijous es donarà el tret de sortida oficial a l’esdeveniment, i fins dissabte la ciutat viurà més d’una quinzena d’activitats relacionades amb el festival. La novel·lista Almudena Grandes és la gran protagonista de la primera jornada del MOT.

Olot obre el llibre per endinsar-se en la influència del passat en la narrativa. Aquest dijous arrenca el Festival MOT, que portarà a la ciutat una vintena d’escriptors, periodistes, i persones relacionades amb el món de la literatura, per apropar-la al gran públic. En total, hi ha una quinzena d’activitats programades, ja sigui en el programa oficial del festival o relacionat amb la temàtica d’aquest 2017 a través del +MOT, esdeveniments annexos que complementen el certamen. Com sempre, Olot i Girona comparteixen aquesta passió per la literatura per desgranar la importància del passat en l’escriptura.

La comissària del MOT, l’olotina Mita Casacuberta, obrirà el festival des de la sala la Carbonera aquest dijous, a partir de les 6 de la tarda. Mitja hora més tard, arrencarà la conversa entre Sergi Belbel i Josep Maria Mestres, sobre la manera com els dramaturgs contemporanis s’enfronten amb el temps. Ja a les 8, sempre a la mateixa sala la Carbonera, la novel·lista Almudena Grandes reflexionarà sobre la Guerra Civil amb la professora d’història Anna Maria Garcia. Divendres serà el torn de les converses de Ramon Solsona i Francesc Serés, Kenizé Mourad i Emili Manzano, i Jacinto Antón, Valerio Massimo Manfredi i Santiago Posteguillo. Dissabte tindrà lloc un dels esdeveniments estrella del festival, el Ver-Mot, dedicat a l’època medieval, i es culminarà amb dues converses de Anna Guitart amb l’autora Carme Riera, i l’escriptor Patrick Deville amb l’exconseller de cultura Ferran Mascarell. A aquest programa de converses s’hi afegeixen tres espectacles i quatre exposicions que complementen la celebració del festival a la ciutat.

Notícies relacionades:
– El Festival Mot crea un servei específic d’autobús per facilitar l’assistència de públic d’Olot i Girona
– El Festival MOTde literatura introdueix una trentena d’activitats paral·leles amb el +MOT i la interpretació en llengua de signes als diferents actes
– ‘Escriure el passat’ és el lema de la quarta edició del Festival MOT, que es celebrarà del 23 de març a l’1 d’abril del 2017

x