La sala permanent del Museu de la Garrotxa obrirà de nou les seves portes el proper 1 d’abril després de la seva remodelació

L’Ajuntament d’Olot ja coneix la procedència dels visitants a la Fira de l’Embotit del passat cap de setmana i la nova data d’obertura de la sala permanent del Museu de la Garrotxa després del seu tancament per a la seva adequació i canvi d’obres exposades. Ho va explicar ahir el primer tinent d’alcalde, Pep Berga, al programa Pentàgon.

En la plana cultural, el regidor va donar a conèixer la nova data de la reobertura de la sala permanent del Museu de la Garrotxa després dels treballs d’adequació, de canvi d’obres exposades i de recursos informatius de la mostra. La sala tornarà a obrir les portes l’1 d’abril. L’Ajuntament d’Olot ha previst unes 90 activitats per gaudir en família aquesta primavera, moltes d’elles concentrades en el període de Setmana Santa. Una de les novetats culturals de la temporada serà un festival de cinema, anomenat Quaestio, que se celebrarà per primera vegada els dies 7, 8 i 9 d’abril i que enguany girarà entorn del tractament de la bogeria a la gran pantalla.

Les enquestes realitzades durant la celebració de la Fira de l’Embotit d’enguany han permès saber la procedència dels seus visitants. En un 65%, han estat persones de la demarcació de Barcelona. La dada suposa un resultat positiu als esforços de l’Ajuntament per desestacionalitzar les visites que es fan al llarg de l’any. Una altra dada rellevant és el tant per cent de visitants que provenen de la Catalunya Nord. Una de cada 10 persones que han visitat la fira havien creuat els Pirineus. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, també va dir ahir a Pentàgon que les vendes han pujat exponencialment en aquesta edició de la fira.

El primer tinent d’alcalde d’Olot i regidor de Benestar Social ha informat al programa Pentàgon d’Olot Televisió que el nou Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere funciona al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa des que va ser aprovat al passat ple de l’Ajuntament d’Olot. Funciona amb cita prèvia i de moment s’ha posat en marxa amb recursos propis. Una tècnica amb preparació específica dedica 10 hores del seu horari setmanal a aquest servei que anirà prenent importància i incrementant la seva activitat a tenor de les consultes i demandes que atengui.

Notícies relacionades:
– Unes 70 parades omplen la Fira de l’Embotit d’Olot, que ha tingut la sobrassada com a producte convidat
– S’ajorna l’obertura del nou museu de la Garrotxa, que va tancar a mitjan gener per a remodelar l’espai i canviar els continguts
– El Museu de la Garrotxa renova la seva exposició permanent per primera vegada després de la seva obertura l’any 1986