El supermercat i les parades de la plaça Mercat d’Olot continuen complementant-se dos anys i mig després de l’obertura de l’equipament

Dos anys i mig després de l’obertura de la Plaça Mercat d’Olot, les parades dels placers es complementen perfectament amb la botiga que Mercadona va instal•lar a la planta soterrània. Lluny de competir, les dues ofertes es beneficien mútuament, ja que els consumidors que arriben a la plaça Mercat atrets per les parades de producte fresc de la primera planta, o la varietat de productes del supermercat, situat de manera cèntrica a la ciutat, acaben passat per les dues tipologies de comerços.

En aquesta mena d’experiències, el supermercat adopta certs valors intrínsecs dels petits comerços, com és el tracte proper amb el client, un dels aspectes més valorats pels clients. L’experiència de la plaça Mercat d’Olot, que ja s’havia dut a terme en d’altres poblacions catalanes, demostra que el petit comerç de producte fresc i les botigues de cadenes com Mercadona poden conviure en el mateix espai i generar unes sinèrgies de cooperació, no de competitivitat, centrades a ampliar la varietat de productes en un sol punt on el consumidor pot accedir fàcilment i omplir les bosses de tot el que necessita en una sola visita.

x