El director del Festival Grec de Barcelona teixeix vincles amb diversos festivals musicals de Catalunya, com el Sismògraf d’Olot

El festival Grec de Barcelona vol promoure les produccions locals que es fan al país i enguany programarà espectacles que s’hagin vist en altres festivals, com pot ser el Sismògraf d’Olot, la Fira Mediterrània de Manresa o el Festival de Tàrrega. Aquesta és la filosofia del nou director del Grec, Cesc Casadesús, que vol també potenciar les coproduccions entre els diversos festivals catalans.

La presentació del festival Grec de Barcelona va servir per teixir relacions entre els diversos festivals musicals que tenen lloc a Catalunya durant l’any. Cesc Casadesús, nou director del festival, va explicar que un dels seus objectius durant el mandat és teixir complicitats amb tota l’oferta escènica del país, com el Sismògraf d’Olot, que tindrà lloc del 20 al 23 d’abril.

El Sismògraf agrupa un seguit de propostes de dansa de tot tipus, tant al Teatre Principal d’Olot com als carrers, parcs i places de la ciutat. El festival ha crescut tant que des de 2015 és un dels festivals estratègics per les arts escèniques de la Generalitat. Assegura el flamant director del Grec que un dels seus objectius de mandat és el de teixir complicitats entre tota l’oferta escènica que hi ha al país, festivals dels quals, confessa, n’és addicte. Tot per ampliar la mirada del Grec el màxim possible. Ara bé, l’oferta local serà un petit percentatge d’una proposta que vol fer viatjar el Grec per una volta al món durant quatre anys i que aquest estiu tindrà Grècia com a protagonista, per reflexionar sobre el Mediterrani i les migracions. El certamen mirarà en les properes edicions, consecutivament, cap a Singapur, Melbourne – Nova York, Llatinoamèrica i finalment l’Àfrica, establint col·laboració amb un festival destacat de cada territori i abordant una temàtica concreta a través dels espectacles que convidi o coprodueixi.

Notícies relacionades:
– Obren la venda d’entrades al Festival Sismògraf d’Olot coincidint amb el llançament de l’espot oficial
– El Sismògraf busca 7 famílies per a participar en el ‘Sismo en Família’
– S’obren les inscripcions per a participar al taller del coreògraf Pere Faura, inspirat en el Night Fever dels Bee Gees, en el marc del festival Sismògraf

x