Dos anys de la tragèdia de Germanwings

Avui es compleixen dos anys de la tragèdia de German Wings, el sinistre de l’avió de viatgers que va xocar contra els Alps per l’acció deliberada del seu copilot, segons va concloure la investigació.

En l’incident van morir tres dones garrotxines, que viatjaven de l’Aeroport del Prat amb la intenció de passar uns dies a Alemanya per motius laborals. Per commemorar els fets, uns 600 familiars han arribat aquest matí a la catedral de Digne-les Bains una missa en record de les 149 víctimes. A 3/4 11 del matí, just en el moment en que l’avió va estavellar-se, han guardat un minut de silenci. La companyia alemanya Lufthansa hi ha instal·lat unes carpes per preservar la intimitat dels familiars. En la més alta, de 10 metres d’alçada, hi ha el nou monument commemoratiu d’homenatge a les víctimes. Es tracta d’una gran bola daurada formada per 149 peces en què les famílies hi dipositaran objectes personals en record de cada víctima. Des d’Alemanya, la jornada ha estat marcada per les declaracions que ha fet el pare del copilot que va fer estavellar l’avió. El pare d’Andreas Lubitz ha posat en dubte la investigació i ha dit que el seu fill “no estava deprimit”. Aquest dijous es va fer un acte a l’aeroport del Prat amb les famílies de les víctimes, que van expressar el seu malestar per la roda de premsa que oferiran els pares del pilot que va estavellar l’avió.

Notícies relacionades:
– El copilot de l’avió estavellat de Germanwings, únic culpable de l’accident segons la justícia alemanya
– Carles Puigdemont i Mariano Rajoy presideixen l’acte homenatge a les víctimes de Germanwings la vigília del primer aniversari de la tragèdia
– Els familiars de les víctimes del vol de Germanwings sinistrat demanen els “canvis legals necessaris” per garantir la seguretat ciutadana