Finalitzen les obres a la passera de la Miana de Sant Jaume de Llierca, tancada des del mes de novembre

Avui al matí s’ha reobert el passallís de la Miana. Portava tancat des del novembre, quan un camió va trencar l’estructura, que ja es trobava en mal estat. Des de llavors, una desena de casa dels pobles de Sant Ferriol i Argelaguer van quedar pràcticament aïllades. Les obres van començar a finals de gener i s’han acabat en menys de dos mesos.

La passera de la Miana, que connecta Sant Jaume de Llierca amb Argelaguer, estava tancada des del mes de novembre. La plataforma es va trencar, quan un camió de gran tonatge va passar-hi per sobre i una desena de cases de Sant Ferriol i Argelaguer van quedar pràcticament aïllades. Avui a les 9 del matí s’ha reobert el camí i els veïns ja podran accedir a casa seva des de la Miana. Durant tot aquest temps, els veïns havien de passar per un camí alternatiu sense asfaltar i en males condicions.

Les obres de restauració van començar tard, a finals de gener, ja que l’Ajuntament de Sant Jaume necessitava l’informe favorable del Departament de Medi Ambient. A més, també van quedar aturades uns dies per les pluges de mitjan febrer. Tot i això, com estava previst inicialment, s’han enllestit en dos mesos. Les obres han tingut un cost d’uns 50.000€. La Diputació n’ha aportat 30.000 i la resta, el mateix ajuntament de Sant Jaume. Les últimes reformes que es van fer a la infraestructura daten dels anys seixanta i ja feia temps que el passallís es trobava en mal estat, ja que l’aigua del riu només canalitzava per un sol punt.

Notícies relacionades:
– Els veïns de la Miana reclamen mesures urgents pel camí que els porta a casa i l’alcalde de Sant Jaume de Llierca s’hi compromet
– La pluja atura els treballs de reparació del passallís de la Miana de Sant Jaume de Llierca
– Properament començaran les obres del passallís que connecta Sant Jaume de Llierca amb la Miana, tancat des del novembre