La pel·lícula ‘Estiu 1993′ de Carla Simón s’emporta el premi a Millor Pel·lícula al Festival de Màlaga

El film garrotxí ‘Estiu 1993’, dirigit per Carla Simón i inspirat en el seu primer estiu a Les Planes d’Hostoles, s’ha alçat amb el Premi Feroz Puerta Oscura del Festival de Màlaga. Després de triomfar a la Berlinale, on es van emportar els premis a Millor Pel·lícula Debutant i del Jurat Internacional, la pel·lícula, que conté parts gravades a la Garrotxa, segueix guanyant guardons.

D’ella han explicat, els autors de les crítiques que l’han dut a emportar-se el premi, que “sap mirar des de fora per accedir a l’interior de la seva història i als seus personatges sense exposar-los, només suggerint-les. La força del film no la dóna que siguin experiències personals de la directora i guionista, sinó la intel·ligència i la ocmprensió amb que tot es desplega davant dels ulls de qui la veu. Acompanyem a la Frida en una sèrie de moments aparentment sense connexió però que acaben composant un viatge emocional, el de descobrir el seu lloc al món”.  Segons la crítica malaguenya, “s’aprofita les possibilitats sentimentals del relat sense comprometre-les ni explotar-les, amb mesura”.

Notícies relacionades:
– ‘Estiu 1993’ de la garrotxina Carla Simón guanya el premi al millor film debutant a la Berninale
– La primera pel·lícula de la garrotxina Carla Simón competirà a la Berlinale del 2017
– La Garrotxa acull el rodatge de la pel·lícula ‘Estiu 1993’ que és el primer llargmetratge de la directora Carla Simón