Els veïns de Tortellà que han participat a l’enquesta sobre la pedrera dels Comuns aposten majoritàriament per l’acord extrajudicial amb l’empresa

Divendres va acabar a Tortellà l’enquesta veïnal promoguda per l’equip de govern sobre el conflicte amb l’empresa encarregada d’explotar la pedrera. Tan sols ha participat un 11% de la població, però ho ha fet de manera molt majoritària a favor d’acceptar l’acord extrajudicial ofert per l’empresa.

Després d’acordar la manera com Cycosa restaurarà la pedrera dels Comuns de Tortellà, a l’Ajuntament li quedava decidir què fer amb la indemnització demanada a l’empresa pel que consideraven que havia estat una sobreexplotació de la pedrera. El consistori havia demanat més de 400.000 euros per reparar els perjudicis. L’empresa, però, els havia respost que només podia aportar 100.000 euros, i havia condicionat l’acceptació d’aquesta oferta a la restauració pactada amb l’Ajuntament. L’equip de govern considera que no és el millor acord possible, però és conscient que és el màxim que pot acceptar en aquestes circumstàncies.

El govern municipal volia sentir el suport dels veïns en aquesta decisió. És per això que des de dijous i fins divendres ha posat a disposició l’Ajuntament perquè els veïns s’hi adrecin i marquin quina creien que era la millor opció, si acceptar els 100.000 euros proposats per Cycosa o preferien solucionar-ho per la via judicial. Hi han votat 67 persones, l’11% de la població, que en un 80% han escollit l’acord extrajudicial. L’equip de govern de Tortellà portarà a aprovació la proposta, conjuntament amb el resultat de l’enquesta ciutadana, en un ple extraordinari que convocarà un cop tingui l’informe favorable de Medi Ambient a la restauració acordada de la pedrera. L’obtenció de l’informe és qüestió de setmanes, moment a partir del qual començarà la restauració que calculen que es podrà dur a terme en un termini de dos anys.

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Tortellà presenta el projecte de restauració de la Pedrera dels Comuns
– L’Ajuntament de Tortellà presentarà als veïns un preacord amb Cycosa per restaurar parcialment la pedrera dels Comuns
– Cycosa va extreure de la pedrera dels Comuns de Tortellà 500.000 metres cúbics de més respecte el pactat amb l’Ajuntament