La 5a Romànic Extrem canvia de nou el seu recorregut i dóna protagonisme a la Vall del Bac de la Vall de Bianya

Aquest diumenge la Vall de Bianya viurà una nova edició de la Romànic Extrem, la cinquena cursa per les ermites romàniques del municipi. Hi participaran 700 atletes, i com sempre, s’ha variat el recorregut per complert: enguany els esportistes descobriran la zona de la Vall del Bac.

Sant Martí de Capsec serà un dels escenaris per on passarà la cinquena edició de la 5a Romànic Extrem, la Marató i mitja marató de muntanya de la Vall de Bianya. Aquesta competició ha estat considerada com la tercera millor trail mitja de tot l’Estat Espanyol, en part per la voluntat de l’organització de canviar el recorregut any rere any. Enguany, els atletes podran descobrir els senders i corriols que travessen la Vall del Bac.

Cada vegada hi ha més demanda per a participar a la cursa; des de fa més d’un mes, les inscripcions estan esgotades, establint el nombre de participants als 700. Entre aquests, només 80 tenen l’honor d’haver corregut totes les edicions, com Miquel Henderickx de l’equip Aresta. Però els participants arriben sobretot de fora la comarca.

Tot i que les inscripcions estan tancades, l’organització encara té obertes les curses de promoció, que es duran a terme entre la sortida de les competicions a les 8 del matí i la seva arribada. A l’esplanada de meta també hi haurà diverses activitats de lleure pels acompanyants. Qui vulgui, també podrà participar a la Pasta Party, un sopar especial acompanyat d’una conferència sobre l’atletisme en muntanya.

Notícies relacionades:
– Esgotades les inscripcions per a la 5a edició del Romànic Extrem
– La 5a Romànic Extrem de Bianya ha d’ampliar el nombre d’inscripcions per la forta demanda
– La Romànic Extrem de Bianya rep el tercer premi a la millor cursa d’Espanya en la seva categoria